A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának két csapata is indult a 12. Spuri Balaton Szupermaraton négy napos tókerülő futóversenyén. A junior csapat tagjai, dr. Hüttl Artúr és dr. Suhai Ferenc Imre férfi páros kategóriában III. helyezést értek el 14:59:48-es időeredménnyel.

Az egyetem képviseletében „Senior Majori Droidok” néven dr. Tóth Attila és dr. Zima Endre is rajthoz álltak. „Junior Majori Droidok” néven pedig dr. Hüttl Artúr és dr. Suhai Ferenc Imre eddigi legjobb eredményüket érték el, férfi páros kategóriában a III. helyen végeztek. A négynapos Balaton-kerülő és a kétnapos Fél Balaton Szupermaratonon 26 nemzet 2680 futója versenyzett egyéni, páros és csapatos kategóriában, összesen 9 versenyszámban.

A Spuri Balaton Szupermaratont a férfiak versenyében Beda Szabolcs, a női mezőnyben pedig Cseke Lilla nyerte. A kétnapos Fél Balaton Szupermaraton legjobb női versenyzője Maráz Zsuzsanna lett, a férfiak versenyét pedig Margull Dániel nyerte. 

A Semmelweis Egyetem csapatának egyik tagja, dr. Suhai Ferenc Imre elmondta, terveik szerint jövőre is indulnak a megmérettetésen 2020. március 5-8 között. 

Bódi Bernadett
Fotó: kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.