67. helyen végzett a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) Emerging Economies University 2019-es rangsorában, amivel a listán szereplő hét magyar egyetem közül a legjobb eredményt érte el.

A rangsort hagyományosan a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a nemzetközi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Emellett figyelembe veszik a feltörekvő országok egyetemeinek jellemzőit és fejlesztési prioritásait, mint például az iparági kapcsolatok és nemzetközi perspektívák.

A rangsorban 43 ország 442 egyeteme szerepel, a listát kínai felsőoktatási intézmények – Tsinghua University, Peking University, Zhejiang University – vezetik. A magyar egyetemek közül a Semmelweis végzett élen a 67. helyezésével, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 119., a Pécsi Tudományegyetem a 141., a Szegedi Tudományegyetem a 162. helyezést kapta meg, a Debreceni Egyetemet a 201-250., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet a 251-300., a Budapesti Corvinus Egyetemet pedig a 301-350. helyre sorolták.

Keresztes Eszter
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.