A Semmelweis Egyetem és a Voronezh State Medical University videokonferencia keretében írta alá január 15-én az intézmények közötti, kölcsönösen egyeztetett együttműködési megállapodást az oktatás és kutatás területén.

Az aláírási ceremónián a voronyezsi egyetem részéről Dr. Igor Eduardovich Esaulenko rektor, Dr. Budnevskiy Andrey Valerievich kutatásért és innovációért felelős rektorhelyettes, Dr. Morozov Alexey Nikolaevich oktatásért, külügyekért és PR-ért felelős rektorhelyettes, Dr. Tatiana Mikhailovna Chernykh, a Belgyógyászati és Endokrinológiai Osztály igazgatója, valamint Marina Anatolievna Kuznetsova, a Nemzetközi Osztály igazgatója vettek részt. A Semmelweis Egyetemet Dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettes, Dr. Pop Marcel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) igazgatója, valamint a Klinikai Központ és az NKI munkatársai képviselték.

Az eseményen a két egyetem vezető tisztségviselői megerősítették a korábban kinyilvánított együttműködési szándékukat az oktatás és kutatás területén. Ennek jegyében Dr. Merkely Béla meghívta a partneregyetem vezetőit a soron következő tudományos diákköri konferenciára, valamint a Semmelweis Egyetem megalapításának 250. évfordulója alkalmából rendezett elkövetkező eseményekre. A Voronezh State Medical University rektora pedig az egyetem fennállásának 100. évfordulójára, 2018. novemberre invitálta a Semmelweis Egyetem vezetőit. Az együttműködési megállapodás aláírásának előzménye Dr. Merkely Béla tavaly februári Voronezh State Medical Universityn tett látogatása volt, mely során az ottani diákoknak egész napos előadássorozatot tartott, és a közép-oroszországi egyetem a díszdoktorává avatta.

Forrás: Klinikai Központ Kabinet

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.