Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika hat osztályát festette ki egy ingatlanforgalmazó cég 250 önkéntes munkatársa társadalmi munkában. A festéshez szükséges alapanyagokat és a takarítást is a Duna House biztosította, a munkák során a betegellátás zavartalan volt a klinikán.

A mostani együttműködést már megelőzte egy adományozás a múlt év végén: szintén a cégnek köszönhetően újult meg a klinika Diabetológiai Ambulanciája, csaknem 1,5 millió forint értékben. Ezt követően döntött úgy a cég, hogy folytatni szeretné a klinikával kapcsolatos társadalmi szerepvállalását. 2017-ben összesen 15 napon keresztül közel 250 önkéntes segített az osztályok megújításában.

Dr. Szabó Attila klinikaigazgató levélben mondott köszönetet a résztvevőknek, melyben hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy a cég munkatársai személyes munkájukkal, szabadidejüket feláldozva tettek azért, hogy szépüljön a klinika, a családok és a gyermekek számra tisztábbá és barátságosabbá váljon. Az önkéntes festéssel nemcsak a klinikát szépítették, hanem az így megtakarított összeget is a klinika betegeinek ellátására tudtuk fordítani – tette hozzá.

A csaknem 180 éve alapított klinika évente mintegy 55 000 járóbeteg és 8500 fekvőbeteg gyermeket lát el.

Forrás: I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.