Többéves folyamat eredményeként szinte teljesen megújult az egyetem nővérszállója. Rendezett 2-3 fős szobák, új eszközökkel felszerelt konyha és felújított fürdőszobák állnak rendelkezésre a Semmelweis Egyetem klinikáin dolgozó, budapesti lakóhellyel nem rendelkező munkatársak számára.

Az egyetem nővérszállásán összesen 102 férőhely van, jelenleg 83-an laknak az Illés utcai épületben. Kovácsné Peltcz Györgyi ügyintéző hangsúlyozta, a nővérszálló manapság már nem a régmúltat idéző hely, hanem igyekeznek folyamatosan egyre élhetőbb élettérré alakítani. Ennek érdekében – mióta a szálló négy éve a Kollégiumok Igazgatóságának irányítása alá került – minden szobában lecserélték a nyílászárókat, teljesen felújították a vizesblokkokat, konyhákat és a klubszobát. A nővérszállás szobáiban 2-3 főt tudnak elhelyezni, emeletenként két konyha és három fürdőszoba áll rendelkezésre. Az ügyintéző kiemelte, a Kollégiumok Igazgatósága a saját költségvetéséből finanszírozza a nővérszálló részletekben történő felújítását, ahol a közeljövőben az udvari pihenő bútorainak cseréjét, a jelenleg üresen álló klubszoba berendezését, és egy edzőterem kialakítását is tervezik.

Kovácsné Peltcz Györgyi elmondta, a szállást az egyetem bármely klinikájának alkalmazásában lévő munkatárs igénybe veheti havi 45-53 ezer forintos díjért, attól függően, hogy az adott klinika vagy a dolgozó maga rendezi-e a lakhatás díját. Kiemelte, ez az ár tartalmazza a rezsiköltségeket, valamint a 24 órás portaszolgálatot. Hozzátette, 2016 óta már csak ez az egység áll rendelkezésre a Semmelweis Egyetem munkatársai számára, a nővérszálláson ezért – külön szobákban – férfiak is laknak, akik között akad műtőssegéd, gépkocsivezető, ápoló, irodista és orvos is.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

12kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.