Hagyományosan, immár ötödik alkalommal látogatott Hajas László fodrász a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára, ahol új frizura elkészítésével tette könnyebbé a kórházi tartózkodást az édesanyák számára. 

Any†k napi HAJAS-foto Hal†sz NĘra (20)Két-három ezer gyermek szenved reumás panaszoktól Magyarországon, sokan közülük hetekig a kórházi ágyhoz vannak kötve. A kezelés így a szülők számára is megterhelő, akik legtöbbször a hétvégéket is gyermekük mellett töltik a reumatológiai osztályon. Hajas László és csapata az anyák napját követő első hétvégén kereste fel ezeket az édesanyákat, hogy most magukra figyelhessenek és kicsit feltöltődjenek a hosszú kórházi tartózkodás során.

Any†k napi HAJAS-foto Hal†sz NĘra (26)Az eseményen adták át a Rosszcsont Alapítvány adományát is, az új kapillár­mikroszkóp beszerzésével a Tűzoltó utcai gyermekklinika az első gyermekgyógyászati intézmény, ahol reumatológiai ellátás keretében kapillár-mikroszkópos labor indulhat el. Az eszköz segítségével a klinika szakemberei a gyulladás változásait is pontosan nyomon követhetik majd.

Mozer Mária

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.