DSC_0837Ötnapos tehetséggondozó tábort tartottak a Konzerváló Fogászati Klinikán a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrumában 10.24. –11.08. között megtartott programban pedagógiai és fogorvosi elméleti és gyakorlati továbbképzés, előadások, gyakorlati foglalkozások és angol nyelvű házi konferencia szerepelt. A projektre meghívott tehetséggondozott és TDK hallgatók részvételének előfeltétele a kiemelkedő tanulmányi átlag mellett egy sikeres teszt teljesítése volt. A program a huszonöt résztvevő felkészültségén túl az előadói készséget és az angolul történő szereplést is fejlesztette.

Dr. Tóth Zsuzsanna a pályázati programfelelős hivatalos megnyitóját követően dr. Kivovics Péter Kommunikációs és oktatási technikák az egyetemi szintű képzésben és dr. Fazekas Réka Hogyan írjunk tudományos cikket? című előadása után dr. Suskó Ivett a Ni-Ti gyökértágító eszközök tulajdonságairól, dr. Döbrentey Zsolt esetbemutatásában pedig a belső resorptiós fogak ellátásáról beszélt. A gyökércsatorna korszerű gépi megmunkálásának és ellátásának elméleti és gyakorlati tudnivalóit dr. Tóth Zsuzsanna és dr. Bartha Károly tolmácsolta. Irányításukkal a gépi gyökérkezelés gyakorlására műanyag és kihúzott fogakon hands-on kurzuson nyílt lehetőség, amikor a megszerzett ismereteket már rögtön alkalmazni is lehetett. Dr. Vág János betegkezeléssel élőben és kivetítve prezentálta az operációs mikroszkóp használatát, dr. Demeter Andrea a dr. Bogdán Sándorral közös esetéről Trauma következtében kialakult radikuláris ciszta komplex ellátásáról címmel számolt be. A dr. Lohinai Zsolt által moderált, és igen élénk érdeklődéssel kísért angol nyelvű házi konferencián minden résztvevő kötelezően előadást tartott, és válaszolt a kérdésre.
DSC_0767

A graduális képzésben nem szerepelő korszerű endodontiai eljárások ismertetésével, gyakorlásával, valamint az előadói készségek fejlesztésével nem titkoltan az átlagosnál érdeklődőbb és felkészültebb hallgatók az esetleges egyetemi oktatói pályára való felkészítését terveztük. Az elégedettségi kérdőívek és a személyes visszajelzések alapján a program sikeres volt. Reméljük, eredménye nemsokára kimutatható!

SE Konzerváló Fogászati Klinika logok_ntp