IMGP2843Február elseje óta modern, korszerű és barátságos intenzív osztályon gyógyulhatnak a beteg gyermekek a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Az augusztus óta tartó felújítás eredményeként új , szűrt, steril levegőjű elkülönítő szobákban is el tudják látni az állandó megfigyelést igénylő daganatos és leukémiás betegeket.

Az Intenzív Osztály teljesen új bútorzatot kapott, melynek részeként az országban először állítanak a beteg gyermekek szolgálatába egy állítható hosszúságú és egyéb különleges tulajdonságokkal is bíró speciális intenzív gyermekágyat.

DSCN0192Az osztályon fekvő betegek korszerű ellátását segíti az Őrzők Alapítvány 1%-os bevételéből vásárolt mobil röntgenkészülék is, mely a napokban érkezett meg a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára. A gép segítségével a röntgenvizsgálatok elvégzéséhez már nincs szükség arra, hogy a fájdalmakat átélő gyermekeket kimozdítsák és a röntgen vizsgálóba szállítsák.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika Intenzív Osztályának felújítása az Őrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának és más alapítványok, illetve cégek összefogásával jöhetett létre.

Forrás: Őrzők Alapítvány
SzZs