dr. Szőke György

Garfield, Vuk, törpék, nyuszik, autók, vizilovak és elefántok – a Budapesti Műszaki Egyetem önkéntesei festettek mesevilágot Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika gyermekosztályának falaira. Dr. Szőke György, a gyermekosztály vezetője az akcióra visszaemlékezve elmondta: Több, mint hatvanan árasztották el a gyermekosztályt, és mindössze egy nap alatt hatalmas tempóban, lelkesedéssel, kiváló felszereltséggel teljesen átalakították. „Az egészségügyben vannak maradvány-elképzelések a kórházi környezet jellemzőiről, de az osztály gyermekibb, elfogadhatóbb, otthonosabb légkörével együtt az önkéntesek bennem is megváltoztattak valamit ezzel kapcsolatban” – emelte ki dr. Szőke György. A klinikától „szabad kezet” kapott hallgatók reggel 8-tól este 10-ig dolgoztak felváltva, összesen 150-en. Vidámabbá tették a kórtermeket, egy hosszú folyosót és a fürdőszobákat is. Minden szobának más-más témát adtak, így született meg a dzsungel-, az utazós-, vagy a csigaszoba.

Az Önkéntesség Európai Évének XI. kerületi programjait is lezáró mikulásnapi ünnepségen Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere kijelentette: Követendőnek tartja a több mint ezer, főként műszaki egyetemista példáját, akik itt töltik a tanulóéveiket, ezért fontosnak érzik, hogy segítsenek, szebbé tegyék közvetlen környezetüket.

Hoffmann Tamás és Kovács András

Az Önkéntes Nap keretében a gyermekosztály kifestésén kívül a hallgatók harminchárom újbudai helyszínen segítettek. Keresztes Péter, az Egyetemi Hallgatói Képviselet korábbi-, és Kovács András jelenlegi elnöke kiemelte: céljuk a hagyományteremtés volt, az önkormányzattal egyeztetve már készítik elő a következő, hasonló alkalmat.

SzZs