Betűméret: A A A

A Semmelweis Egyetem látja el a 2017-es vizes vb sportolóit

A Semmelweis Egyetem látja el a 2017-es, Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. FINA világbajnokság sportolóit. Az orvosi hátteret biztosító csapat vezetője Dr. Merkely Béla, az egyetem klinikai központjának elnöke, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója (a vele készült interjú a linkre kattintva olvasható). A vizes világbajnokságot 2017. július 14. és 30. között rendezik, a versenyszámok közt lesz többek között úszás, szinkronúszás, vízilabda, műugrás és óriás toronyugrás is. Ezt követi a Masters Világbajnokság, ahol a szenior versenyzők mérik össze tudásukat.

RS4042_20130422-IMG_8009-varosmajor-kardiologia-napja-scrEz lesz az eddigi egyik legnagyobb sportesemény Magyarországon, ehhez mérten nagy létszámú egészségügyi személyzet szükséges ahhoz, hogy a rendezvény teljes időtartama folyamatos legyen a készenlét. A Semmelweis Egyetem mintegy 600 fős csapatot szervez a feladatra Dr. Merkely Béla vezetésével. Az orvosi stáb jelenléte nemcsak a verseny- és edzéshelyszíneken, szállodákban elengedhetetlen. A sportolók ellátásában a Semmelweis Egyetem komplett klinikai infrastruktúrája és humán erőforrása részt vesz, kiegészülve az Uzsoki Utcai Kórház traumatológiai osztályával – ami egyben az egyetem Traumatológiai Tanszéke is.

Az egészségügyi személyzet három meghatározó csoportból áll majd össze a feladatkör és felelősség alapján:

  1. Önkéntesek: frissen végzett orvosok és felsőbb éves orvostanhallgatók (200 fő)
  2. Gyakorlott orvosok: szakorvosok és maximum két évvel a szakvizsga előtt álló rezidensek (200 fő)
  3. Szakápolók és szakasszisztensek (200 fő)

A három különböző csoportba nem csupán a Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói jelentkezhetnek, az ország minden orvosi egyeteméről és egészségügyi intézményéből várják az érdeklődőket. Az angol nyelv ismerete mindhárom csoportban alapkövetelmény.

A jelentkezések lezárultak, köszönjük a közreműködést!