951Rektori beköszöntő
Kedves fiatal barátaim!
Leendő hallgatóink!
A pályaválasztást és a megfelelő hivatás megtalálását számos tényező befolyásolja. Családi hagyományok, szülői mintaképek, neveltetés, egy-egy kitűnő tanár, önállóan bimbózó érdeklődési terület irányítják generációk óta a fi atalokat a felsőoktatás különböző területei felé. A mérlegelésben évtizedek óta az is belejátszik, hogy milyen értéket jelent majd a diploma a későbbi életben. Anyagiakban is és társadalmi megbecsülésben is. Fontos az is, hogy mennyire időálló és piacképes a diplomával megszerzett tudás. Önök a pályaválasztás időszakában vannak. A helyes döntések meghozatalához információra van szükségük: ki kell kérniük szüleik, idősebb barátaik, tanáraik véleményét, ismerni kell képességeik korlátait is, nehogy kudarcra ítélt vállalkozásba kezdjenek. És meg kell ismerniük azt az egyetemet is, ahol választott hivatásukkal kapcsolatos ismereteket magas fokon tudják majd elsajátítani.
A Semmelweis Egyetem ebben segít. Az Educatio kiállításon egyetemünk is kitárja kapuit, és mind a hat karát bemutatja. A Semmelweis Egyetem egyedülálló a hazai egészség- és sporttudományokat oktató egyetemek között.
Több mint 240 éves tradíciójával óriási szaktudást halmozott fel, és számos nagynevű tudóst nevelt ki. Több mint 100 000 diploma öregbíti hírnevét itthon és külföldön. Kiválóságai, tudományos és szakmai eredményei világszerte elismertek. Három nyelven folyó képzései 11 000 hallgatónak biztosítanak naprakész és alapos felkészülést válaszul a modern kor kihívásaira. Posztgraduális program, rangos konferenciák, kutatói ösztöndíjak, nemzetközi partnerkapcsolatok, pezsgő kulturális és sportélet, valamint számos más lehetőség segíti a szakmai fejlődést és továbbfejlődést, és biztosít életre szóló karriert is a legtehetségesebbeknek. Egyetemünk tehetséggondozási programmal segíti a legkiválóbbakat, akikre a jövőt is építi. Büszkék vagyunk arra, hogy 2010-ben a „Kutatóegyetem” kitüntető cím elnyeréséhez a fi atal tudósok is jelentősen hozzájárultak.
A kiállításon házigazdaként közreműködő egyetemistáink őszintén és „életközelből” válaszolnak kérdéseikre.
Üdvözöljük Önöket a Semmelweis Egyetem kapujában.
Lépjenek be bátran! (Tulassay Tivadar, A Semmelweis Egyetem rektora)