Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 24.
391898 Összes oltás

7706-7. oldal
Otthona a Városmajor 
Szabó Zoltán nyolcvanadik születésnapját ünnepelte október 22-én szűkebb munkahelye és az
egész egyetem. Ebben a lapszámukban személyes hangvételű cikket közlünk a hazai szívsebészet
második generációjához tartozó professzorral.
8. oldal
Boldog búvárkodás a láthatatlan természetben 
Életének hat évtizedét ugyanabban az épületben töltötte. Tanítványai részben már nyugdíjasok:
Röhlich Pál, a Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet professor emeritusa novemberben lett
nyolcvanéves.
9. oldal
Születésnapi köszöntő meglepetésekkel 
Különleges napja volt Salacz György szemészprofesszornak november 6-án. Mint utóbb elmondta: az egyik ámulatból a másikba esett a hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett tudományos ülésen, ahol munkatársai meglepetések sorozatával kedveskedtek neki.
10. oldal
Nanocentrum avatás
Tulassay Tivadar rektor, Bagaméry István, a Mediso Kft. ügyvezető igazgatója és Kellermayer Miklós, a centrum igazgatója noveber 14-én az EOK-ban ünnepélyesen felavatta a Semmelweis Nanobiotechnológiai és In Vivo Képalkotó Centrumot. Az eseményt tudományos előadások és a Centrum műszereinek bemutatása követte.
11. oldal
Az Alma Mater összeköt
Már második alkalommal találkoztak a Semmelweis Magyar Alumni Konferencia és Öregdiák Találkozókeretében az egyetem volt diákjai. A november 28-i EOK-ban tartott egész napos rendezvényen tudományos előadások is elhangzottak, este pedig a kötetlen együttlété volt a főszerep.
13. oldal
Nőgyógyászati műtétek laparoszkóppal
A legtöbb nőgyógyászati laparoszkópiát az országban a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán végezték tavaly. Nemcsak mennyiségi növekedés, hanem minőségi váltás is történt náluk e területen az elmúlt időszakban – mondta Pajor Attila klinikaigazgató.
14-15. oldal
Jubiláns gyógyszerészek
Ünnepi kari tanácsülésen adták át az 50, 60, 65, 70 és 75 éve végzett gyógyszerészek jubileumi díszoklevelét november 21-én a NET Dísztermében.
15. oldal
Sanofi-aventis/Chinoin díjak
A Magyar Tudományos Akadémián november 30-án adták át az egészségügyi szakma egyik legrangosabb hazai elismerését. Az egyetemről két személyt is díjaztak: Acsády Györgyöt és Kellermayer Miklóst.
17. oldal
Mindenkinek előnyös
Fennállásának egyéves évfordulójához érkezett az egyetem Gyógyszerkutatási és Gyógyszerbiztonsági Centruma (DDSC), ebből az alkalombók kérdeztük Mátyus Péter igazgatót a centrum eddigi tevékenységéről, eredményeiről.
19. oldal
Megújul a bőrklinika
A Norvég Alapok eddigi legnagyobb támogatását kapta meg az egyetem bőrgyógyászati klinikája.
A közel 1 milliárd forintos (2.7 millió eurós) támogatást a Mária utcai épület felújítására, bővítésére nyerték. Várhatóan 2011 első harmadában fejeződik be a jövőre induló építkezés.
24. oldal
Az egyik legtöbbet idézett cikk szerzője egyetemünk tanára 
A tudományos közlemények világszerte legismertebb rangsora szerint a jelenleg legtöbbet idézett egyik magyar kutató az egyetem tanára: Nagy M. György, a Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet professzora.