7689. oldal
Arra vágyott, hogy kinyíljon előtte a világ 
Agykutatás a Harvard Egyetemen, flamenco gitározás, latin-amerikai versenytáncok és tenisz. Mindez
együtt teremt egyensúlyt a kitüntetéses doktori cím legújabb birtokosa, Antal Miklós életében.
10-12. oldal
A magyar szívsebészet ikonja 
Nyolcvanadik születésnapja alkalmából ünnepélyes keretek között köszöntötték Szabó Zoltán szívsebész professzort, a Semmelweis Egyetem városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikájának korábbi
igazgatóját.
14. oldal
Honorary Doctors
This year which was the 35th time, twelve prominent professors became Honorary Doctors of the university.
15. oldal
A kultúra egyetemi otthona 
A tudomány és művészet találkozásának színhelye a Semmelweis Szalon, amely első ízben október 29-én fogadott vendégeket: tudósok és művészek paroláztak.
16-17. oldal
Dr. Hepp Ferenc Emléknap a TF-en
A magyar sport kiemelkedő személyiségére emlékeztek november 3-án, születésének 100. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sporttudományi Karon.
18-20. oldal
Emlékezés, küldetés
Monos Emil emeritus professzor orvostanhallgatóként élte át a forradalom napjait. Naplószerű jegyzetei alapján beszámol a forrongó napok eseményeiről.
21-22. oldal
Rezidensképzés új keretek között 
Valódi megoldás vagy tüneti terápia? Az új rendelet hatályba lépésével ismét a figyelem középpontjába kerül a rezidensképzés. November 12-én demonstrációt tartottak a rezidensek és az orvostanhallgatók: Orvost a Hazának, Hazát az Orvosnak! szlogennel.
26. oldal
Felhőtlenül – Gólyabál 2009 
A Gólyabál minden évben nagy esemény, amelyet lázas készülődés előz meg mind a szervezők, mind a bálon résztvevő vendégek részéről. A rendezők idén is kiváló munkát végeztek.
27. oldal
Titoknyitogató
Újabb négy professzor életpályája könyv- és film alakban, így immár 24-en a Semmelweis Egyetem panteonjában: Nász István, Nemes Attila, Tringer László, Vincze Zoltán.