Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 22.
390536 Összes oltás

7604-5. oldal
Külföldi öregdiákok találkozója 
Több száz egykori diák utazott a világ szinte minden tájáról Budapestre május 23-ára, hogy részt
vegyen a Semmelweis Egyetemen 25 éve (pontosan 1983-ban) indult német, és 20 éve elkezdődött angol nyelvű képzés öregdiákjainak találkozóján. Elkápráztatta a résztvevőket mindaz, amit mutatott, mert mutatni tudott magáról az öreg-ifjú egyetem.
6. oldal
Meeting of foreign alumni
Several hundred former students of the university travelled to Budapest from virtually all corners of
the globe on 23 May in order to take part in a reunion marking the 25th year of courses in German, and the 20th year of courses in English being launched at Semmelweis University.
7. oldal
Stratéga klinikusok
A Klinikai Központ megalakulása óta az egyetemi gyógyító tevékenység irányító szerve, melynek tanácsadó testülete idén új tagokkal egészült ki. E grémium tagjai részt vesznek az intézmény gyógyító tevékenysége átalakításának, fejlesztésének tervezésében. Ez alkalommal Szathmári Miklóst, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika igazgatóját kérdeztük a klinikum helyzetéről, fejlesztési irányairól.
8-10. oldal
Ünnep a Szájsebészeti Klinikán
 
Kettős születésnapot ünnepeltek május 22-én az Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinikán.
A ma is szemet gyönyörködtető épület falai között fejlődött ki az egyetemi fogorvoslás és szájsebészet, s teremtődtek ennek nemzetközi hírű szakemberei. Egy közülük, Szabó György professzor, éppen a százéves évfordulón lett hetven éves.
12. oldal
A Diana úti iskola
Szabó Zsuzsa igazgatónő mutatja be a TF gyakorlóiskoláját.
13. oldal
Nehezedő pénzügyi helyzet

Az év első öt hónapjában az egyetem pénzügyi helyzete jó volt – mondja Ivády Vilmos gazdasági főigazgató, amikor arra kértem, beszéljen intézményünk gazdasági kilátásairól. Sietve hozzáteszi ugyanakkor, hogy az év végéig majd kétmilliárdos hiányt halmozhat fel az egyetem, ha a jelenleg tapasztalható romló pénzügyi helyzet nem vesz pozitív irányt.
14. oldal
ISAS – dedicated to serve students 
15. oldal
Wir funktionieren ganz ähnlich wie ein kleines Kabinett
17. oldal
Megrendelői-szolgáltatói viszonyban
Az Ér- és Szívsebészeti Klinika 2007-es átalakulásakor jött létre a Városmajori Klinikák Gazdasági és
Üzemeltetési Igazgatósága. Gazdálkodásuk részleteiről Kovács Péter, a tömb igazgatója beszélt.
20. oldal
Vendégelőadó a Gyógyszerésztudományi Karon 
A Gyógyszerészi Kémiai Intézet meghívására egyetemünkre látogatott és előadást tartott az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Marosvásárhelyi Gyógyszerészeti Kar Gyógyszerészeti Intézet tanszékvezetője, Gyéresi Árpád.
22-23. oldal
Informatikai fejlesztések
Az egyetem Informatikai Stratégiája megteremtése érdekében célként vázolt feladatok 2007-2009- ig tartó időszakban való megvalósulásával önálló napirendi pontként foglalkozott április végi ülésén a Szenátus. Ennek kapcsán tekintjük át az elmúlt évek történéseit Tóth Barnabás, az SMIF informatikai igazgatója segítségével.
24. oldal
TDK Moszkvában