7584-5. oldal
Legnagyobb élmény a kutatások hasznát látni a gyógyításban 
Széchenyi-díjjal ismerték el Petrányi Győző, a Semmelweis Egyetem professzor emeritusának életművét: legfontosabb és legeredményesebb munkája a magyarországi transzplantációs programok szervezési és immunogenetikai feladatainak elindítása, működtetése, fejlesztése, valamint az egyetemi immunológiai oktatás hazai megszervezése.
6-7. oldal
Erőteljes menetben az elektronikus egyetem útján 
Az egyetem életében példátlan méretű és minőségű informatikai fejlesztések zajlottak az elmúlt
években. Stubnya Gusztáv főigazgatóval az elektronikus egyetem felé vezető útról és annak jelen állapotáról beszélgettünk.
8-9. oldal
Városmajori változások
Komoly szervezeti átalakuláson ment keresztül városmajori telephelyünk az elmúlt két évben. 2007 nyaráig egyetemünk Kardiológiai Tanszéke a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben működött, ám ezt az együttműködést az intézet felmondta. 2007 októberére létrejött a Kardiológiai Központ. A régi-új jelzővel nem csak a nemrégiben létrejött Szívsebészeti Klinikát illethetjük, hanem igazgatóját, Horkay Ferenc professzort is, akivel a többi közt az átalakulásról beszélgettünk.
10-11-12. oldal
Kétéves egyetemünkön a fizetős betegellátás 
Nem könnyű utat járt be a megalakulása óta eltelt két évben a Semmelweis Egészségügyi és Szolgáltató Kft. Noha a körülmények gyakorta akadályozták előrehaladását, azért mégis sikerült néhány biztos lépést megtennie. Visszatekintő-összegző beszélgetésre kértük Bajtek Gyöngyvér ügyvezető igazgatót, aki újdonságokról is beszámol.
13-14. oldal
A nemzeti lovassport felvirágoztatásáért 
Overdose, a csodaló parádés sikere is igazolja azt az igényt, hogy a szakemberek fordítsanak az eddiginél nagyobb figyelmet a hazai lovassportra. Egyetemünk február 6-án csatlakozott a Konzorcium a Lovas Képzésért elnevezésű szövetkezéshez, társául szegődve a témában érdekelt három felsőfokú intézménynek (Kaposvári Egyetem, Szent István Egyetem, Nyíregyházi Főiskola) és a Magyar Lovas Szövetségnek. Korábban már beszámoltunk az akkori eseményről, ebben a lapszámunkban áttekintő összeállítást olvashatnak, amiből kitűnik, miféle keresnivalója van a Testnevelési és Sporttudományi Karnak ezen a területen.
15. oldal
Legyünk felkészültek, ne megrémültek
A Biztonságtechnikai és Logisztikai Igazgatóság Katasztrófavédelmi és Oktatási Csoportja a több éves hagyománynak megfelelően az idén is megszervezte az egyetem szervezeti egységei katasztrófavédelmi felelőseinek felkészítését.
16-17-18. oldal
TDK utózöngék és portré két kiváló díjazottról 
19-20-21. oldal
Mozgó rovat 
Az idei tavasz a mozgás jegyében telt a hallgatóság számára, és hozzá kell tenni, nem kis sikerrel: Medikus Kupa díjözön, és a Duna-menti Egyetemek Regattája, ahol szerencsével befutott az egyetem hajója, nem is beszélve a kari sportnapokról. Kedvcsináló beszámolók és fotók a mozgáshoz.
22-23-24. oldal
Semmelweis Egyetemi Kulturális Napok 2009 
Mi más kell a sportolásban elfáradt sikerhalmozó hallgatónak, mint az építő és üdítő kultúra. Ezt is megadta a gyönyörű tavasz. Gyökereket és szárnyakat óhajtottak: biztos talajon megkapaszkodni de szárnyalni is szabadon. Még ennél is többet kaptak: az alkotás és befogadás helyettesíthetetlen élményét. Nos, ezt nyújtotta elsősorban az a háromhetes rendezvény-sorozat, amely immár hároméves hagyomány szárnyán lengte be április elejét. Összeállításunk egyben köszönet a szervezőknek és a fellépőknek az élményért.
25. oldal
Hírek, események – röviden