7484-5. oldal
Eredmények és tervek innovációs díj kapcsán 
6. oldal
Tulassay Tivadar rektor Gábor Dénes-díjat kapott decemberben. Az innovációs szervező tevékenységét elismerő díj átvétele kapcsán vele készült interjúban nemcsak erről mondja el gondolatait, hanem az egyetem előtt álló további kihívásokról is beszél a rektori posztot harmadszor is megpályázó professzor.
Semmelweis Egyetem idei központi és kapcsolódó eseményei 
9-11. oldal
Eredményes félév a Továbbképzési Központban 
A Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központja 2008. I. félévében 18 000 orvos továbbképzési tevékenységét koordinálta. Tevékenységükről olvashatnak összefoglalást Szombath Dezső tollából.
12-13. oldal
Diagnosztikában kulcsszerepet játszó patológusok 
Arra szeretném ösztökélni a medikusokat, hogy a patológus szakmát válasszák, mert ez izgalmas
szakterület – mondja Tímár József, a II. sz. Patológiai Intézet új igazgatója.
14. oldal
Kooperáció mesterfokon 
November 13-án, ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodás született a Semmelweis Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem között. Fő cél az orvosbiológiai mérnökök mesterképzésének szeptembertől történő reformálása. Az alapdiplomával rendelkező jelentkezők is kaphatnak majd állami támogatást.
15. oldal
Hatvan éves jubileum 
Szimpózium keretében emlékeztek meg a Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet fennállásának hatvanadik
évfordulójáról az Elméleti Oktatási Központban december 6-án. A sokszínű program részeként a szakma képviselői először találkozhattak a megújult intézet modern oktatási és kutatási lehetőségeivel. Voszka István írása.
16. oldal
Uniós partnerként
Várakozáson felül eredményesen és jól sikerült a BSc képzésben részt vevő hallgatók tanulmányi kirándulása Münchenben, amely egy uniós program részeként valósult meg. Lapunk 13. számában olvashattak róla beszámolót. Jelen cikkünkben a tanulmányútról és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Informatikai, Fejlesztő és Továbbképző Intézetének további terveiről beszélgettünk Jávor András igazgatóval.
17. oldal
Nyílt Nap az egyetemen 
December 11-én, csütörtökön tartottuk meg az Általános Orvostudományi és a Fogorvostudományi Kar közös Nyílt Napját. Örömünkre szolgált, hogy mintegy ezer lelkes leendő felvételiző diák látogatott el egyetemünkre. Csernus Réka írása.
18-19. oldal
180 éves a Központi Könyvtár 
A jubileum alkalmából Lapis Károly és Vizi E. Szilveszter osztja meg velünk gondolatait.
20. oldal
Junior Prima díjas kutató
Lazáry Áron 2005-ben summa cum laude fokozattal diplomázott az ÁOK-n, ösztöndíjas PhD képzését idén augusztusban fejezte be, de fokozatszerzőként még mindig a Doktori Iskolához tartozik. 
21. oldal
Csak az egyetemen tudja elképzelni életét
Nemrégiben Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki Tarján Ildikót, a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika igazgatóját, a Magyar Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság elnökét. A professzor asszonyt az életműdíj kapcsán kérdeztük szakmai tevékenységéről.

24-25. oldal
Hírek, események – röviden
27. oldal
Program for 6th year medical students in Buffalo… 
Hungarian Medical Association of America (HMAA) is proud to announce the collaboration of the four distinguished Hungarian medical universities and a prestigious cancer research institute in New York for the purpose of international goodwill and the advancement of academic development. These medical institutes have joined to foster student and faculty education.