7464-6. oldal
Jövőnknek maradandót 
Év végi beszélgetés az egyetem rektorával.
Az egyetem 239. tanévét megnyitó beszédében a válsággal küszködő társadalmi környezetben is
szellemi tradícióját őrző, és szakadatlan megújulásban lévő egyetem képét vázolta Tulassay Tivadar rektor az elsőéves hallgatók elé. Az egyetemi infrastruktúra fejlődése, a sikeres épület-beruházások is hozzájárultak ahhoz, hogy a Semmelweis Egyetem Közép Európa piacvezető egyeteme.
 7-8-9. oldal
Hídépítő kardiológusok
Az egyetemi tudományos élet valódi ünnepévé lett az idén XVII. alkalommal rendezett Semmelweis Symposium. Unikális szakmai programmal, s világszínvonalat képviselő magyar és külföldi előadókkal ajándékozták meg a szervezők az érdeklődőket.
12. oldal
Konferencia az Egészségtudományi Karon Egészségtudományi Konferenciát rendeztek november 26-án délután az ETK-n. A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott félnapos eseményen tíz előadást hallgathattak meg az érdeklődők.
15-17. oldal
A százéves Balassa utcai klinikák tiszteletére Rendezvénysorozattal emlékeztek meg a Balassa utcai klinikák alapításának 100. évfordulójáról.
Az ünneplés nyitányaként a Semmelweis Kiadó, valamint a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika szervezte könyvbemutatóra került sor október 10-én. A két Balassa utcai klinika október 29-én közös családias anekdotaestet tartott. Az ünneplést október 30-án a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint a klinikák szervezte egyetemi szintű, kiállítással egybekötött megemlékezés koronázta meg.
19. oldal
Citológiai ambulancia – gyors eredmény 
Nemrégiben megkezdte működését az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet aspirációs citológiai ambulanciája. Az ideérkező betegek maximum egy órán belül kezükbe kaphatják leleteiket.
Sápi Zoltán beszél az új rendelésről.
20. oldal
Balkezes fogorvostan-hallgatók képzéséről
Régebben megoldhatatlan gondot jelentett a balkezes fogorvostan-hallgatók képzése, mert
nem volt olyan egységkészülék, amin az érintettek tudtak volna a jó kezükkel dolgozni– mondja Hermann Péter, a Fogorvostudományi Kar dékánhelyettese, aki régóta foglalkozik a fogorvosoktatás kapcsán a balkezesség problematikájával.
22. oldal
Egyetemi gyógyszertender – hatékony gyógyszerbeszerzés
A Semmelweis Egyetem Stratégiai, Működésfejlesztési és Igazgatásszervezési Főigazgatósága, az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet, a Gyógyszerterápiás Bizottság és a Közbeszerzési Igazgatóság közreműködésével kiírt gyógyszertender a jelen, két évre vonatkozó keretbeszerzési eljárás során a nagykereskedelmi árhoz képest 34,83%-os, közel 2,1 milliárd forint értékű kedvezmény realizálását teszi lehetővé.
23. oldal
Genomikai csúcstechnológia az egyetemen
Adni is jó, nemcsak kapni, különösen karácsony közeledtén – mondta megnyitójában Karádi István ÁOK dékán azon a november 20-án tartott megható rendezvényen, amelyen az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 23 millió forintos műszer adományát képletesen átvette ő és Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet igazgatója.
24-25. oldal
Egyetemi hírek, események – röviden 
26. oldal
Egyetemünk partneriskolái
A meghívott 14-ből 12 gimnázium igazgatója jelen volt azon a szeptember 30-i beszélgetésen, amelyre a Semmelweis Egyetem, személy szerint Tulassay Tivadar rektor, Sótonyi Péter, a Tehetséggondozó Tanács elnöke és Csermely Péter, e tanács titkára hívta meg őket, hogy együttműködést kezdjenek.