8004-5. oldal
Megindult az élet a Tűzoltó utcában 
Már javában oktatnak a Tűzoltó utcai új Elméleti Orvostudományi Központban. A hallgatók lassanként megszokják az idevezető utat, talán mostanában még többet állnak meg nézelődni az épületben, észrevesznek egy-egy szép részletet, a nagy belső tér képzőművészeti alkotásnak is beillő kőburkolatát például, aztán rövidesen már magabiztosan járnak-kelnek az előadótermek
között. A létesítményt igazgató Mészáros Györggyel még a kutatólaborok beköltöztetése előtt beszélgettünk.
 8-9. oldal
Iskola született – korszakos Belgyógyászat tankönyv jelent meg
Másfél évtizede irányítja a II. sz. Belgyógyászati Klinikát Tulassay Zsolt professzor, akadémikus.
Ahogy építi-fejleszti a Szentkirályi utcai épületet, úgy formálja-alakítja erős hittel az itteni közösséget. Erről osztotta meg gondolatait olvasóinkkal, és beszélt arról a nagyszabású vállalkozásról is, amelynek eredményeként negyedszázad után szerkesztésében újra átfogó belgyógyászati tankönyv jelenhetett meg magyar közreműködőkkel, választékos, magyar nyelven.
14-15. oldal
Tudós dinasztia
A Semmelweis Egyetem vezetése megbízásából az a megtisztelő feladat jutott nekem, hogy megemlékezhetek a Jendrassik tudós-dinasztia jeles képviselőiről. A Jendrassik család három generáción keresztül adott neves személyeket a magyar orvoslásnak, de rajtuk kívül a dinasztia-alapító Jendrassik Jenő fiai és leszármazottai között kiváló mérnököket, köztük a Ganz-Jendrassik motor feltalálóját, és festőművészt is találunk. (Szathmári Miklós írása)
23. oldal
Nehéz percekben segítség
Egy éve hunyt el Polcz Alaine. Tavaly szeptember 20-án, két héttel 85. születésnapja előtt hunyt el Polcz Alaine, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának egykori pszichológusa. Az intézmény betegeinek lelki rehabilitációja ma is az elismert szakember útmutatásai szerint zajlik. Mindent megtett azért, hogy a gyerekek szüleik, játékaik között lehessenek.
7. oldal
Hatvan év egyetemi katedrán
Fonyó Attila professor emeritus Eötvös József-díjban részesült az idén pedagógusnap alkalmából, elismerve hat évtizedes kiemelkedő munkáját az egyetemi oktatásban, a német diákok oktatásának megszervezésében és színvonalas egyetemi tankönyveit.
11-12. oldal
Talpon maradni a nehézségek közepette is
Gyönyörű épület, világszínvonalú szakmai infrastruktúra az egyik oldalon, és növekvő bérleti díj, a fejlődés kényszere a másik oldalon. S akinek mindezzel nap mint nap szembesülnie kell: Gerle János, a Fogorvostudományi Oktatási Centrum igazgatója. Vele beszélgettünk az igazgatás gondjairól és örömeiről.
13. oldal
Olimpia után, rezidensképzés előtt
Élete első olimpiáján szeretett volna dobogóra állni csapatával, a női vízilabda-válogatottal Horváth Patrícia. Ez nem sikerült, mégsem bánatos a negyedik hely miatt. A nemrégiben doktorált orvossportolót pekingi élményeiről és tudományos munkájáról kérdeztük.
16. oldal
Többfunkciós sebészeti kés az I. sz. Gyermekklinikán 
Ünnepélyesen is átadták szeptember 4-én azt a modern magasfrekvenciás sebészeti kést, amelyet a Béres Alapítvány adományozott az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti osztályának, ahol már nyár óta naponta használják a gyermekek gyorsabb gyógyulását segítő műszert. Az országban elsőként ezen a gyermekklinikán dolgozhatnak ezzel a korszerű eszközzel.
17. oldal
Szobor-együttest avattak a Vas utcában 
A címlapon látható „Ötödik Elem” szobor-együttest szeptember 18-án avatták az Egészségtudományi Kar Vas utcai épületének udvarán. Az alkotások megvalósításához az intézmény a „Reneszánsz Év 2008” programon nyert támogatást.
20. oldal
A Központi Igazgatási Épületből kiköltözött szervezeti egységek ideiglenes elérhetőségei 
21. oldal
Orvosíró és képzőművész konferencia 2008 
Szeptemberben, miként ez már hagyománnyá vált, Balatonlellén került megrendezésre a Magyar Orvosíró és Képzőművész Kör (MOKK) 33. évi kongresszusa.
22. oldal
Futottak a rákkutatásért 
Hét millió forint értékű, rákbetegek kezelését szolgáló műszerekkel támogatta a III. sz. Belgyógyászati Klinikát a Fuss a Rákkutatásért! Alapítvány.