Történetének legsikeresebb félévét zárja a SESK Küzdősport Szakosztálya! 

Szakosztályunk 15 fő amatőr birkózóval és 24 fő jiu-jitsu sportolóval kezdte meg a második szemesztert. A félév során újdonságnak számít, hogy az I. és II. éves hallgatók is mindkét edzés látogatása esetén kiválthatták a testnevelésen való részvételt, így 7 lelkes hallgató jelentkezett kezdőként, akik közül öten teljesítették a félévet, és részt vettek a tavaszi BFSE Földharc Bajnokságon is, Miklós Mátyás és Dobos Áron 1-1 bronzéremmel járultak hozzá Egyetemünk sikeréhez. A versenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezte, külön kiemelték, hogy nagy öröm, hogy a Semmelweis Egyetem egyre népesebb csapatot tud kiállítani, most mi indítottuk a legtöbb versenyzőt: 16 harcosunk vett részt, összesen 4 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szereztünk! Idén először Szily Anna Luca személyében női kategóriában is lett bajnokunk! 

2024.május. 4-én került megrendezésre az idei MEFOB Birkózó bajnokság Csepelen, a magyar birkózás fellegvárának számító Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. 157 induló 19 egyetemet képviselt. Szakosztályunk 10 hallgatóval vett részt a versenyen, négyen profi kategóriában, hatan amatőrben indultak. Összesen 7 érmet szereztünk: profi kategóriában Budai-Kovács Marcell, Jász Márton és Miklós Mátyás aranyérmet szerzett, aki a másik fogásnemben is elindult (kötöttfogás), ott ezüstérmes lett. Lelkes amatőrjeink közül Komjáti Kristóf arany-, Veres Szilárd ezüst-, Osváth Bálint bronzérmet szerzett. A többi hallgatónk is pontszerző helyre került, így nagy örömünkre, 17 egyetemet megelőzve, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem után (40 körüli indulóval) az összesített pontversenyben a Semmelweis Egyetem a második helyen végzett. 

További sikernek számít a félévben, hogy előremutató megbeszéléseink alapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem önvédelmi -Defendo- edzéseket tart majd Semmelweis Polgárok részére. Előzetesen 7 jelentkező volt, akik szeptemberben kezdhetik meg a sportolást az NKE Judo termében. 

Amennyiben a jövőben szeretnének csatlakozni Szakosztályunk amatőr birkózó és/vagy jiu-jitsu edzéseihez, illetve bekapcsolódni a defendo edzésekhez, jelezzék szándékukat a SEbirkózás@gmail.com e-mail címen! 

Sportolóinknak gratulálunk, felkészítő edzőinknek, Veres Szilárd VI. éves ÁOK hallgatónak és a Budapesti Honvéd Sport Egyesület Birkózó Szakosztályának vezetésének és Pohorilyák István valamint Nunajev Jusup edzőknek köszönjük munkájukat!