Hírek a tenisz szakosztály életéből

Tavaszi csapatbajnoki eredmények

Lezárultak a 2023. évi tavaszi forduló küzdelmei Budapesti Csapatbajnokságokon (BCSB). A tavalyihoz hasonlóan idén is két férfi és egy női csapatunk indult a megmérettetéseken. A BCSB első osztályában a nyolc csapatot felvonultató „B” csoportban az I. férfi csapatunk öt győzelemmel és két vereséggel zárta a tavaszi szezont, és az előkelő második helyen várja az őszi folytatást. A II. férfi csapatunk a BCSB harmadik osztályában indult és egy győzelemmel, négy vereséggel jelenleg ötödik a hat csapatból álló mezőnyben. Az új játékosokkal (Dr. Suri Csilla és Dr. Mihalicza Erzsébet) megerősödött női csapatunk nagy reményekkel készül az őszi fordulóra. Külön köszönet illeti a csapatkapitányokat (dr. Nemes László/dr. Ágoston Péter, dr. Horányi János, dr. Fazekas Réka), akik hétről-hétre szervezték a mérkőzéseket és összefogták a csapatokat.

38. Mercedes-Benz Hovány Országos Orvos Teniszbajnokság

Június 23-25. között Budapesten a Park Teniszklubban került megrendezésre a 38. Mercedes-Benz Hovány Országos Orvos Teniszbajnokság. A népes és erős mezőnyben szakosztályunk játékosai szép sikereket értek el. Dr. Székely Andrea a női egyéni +55 kategóriában második, míg a vegyes párosok nyílt versenyszámában (dr. Sarkadi Tamás oldalán) a negyedik helyet szerezte meg. Dr. Dózsai Dávid a férfi egyéni nyílt mezőnyben a negyedik, illetve a nyílt amatőr kategóriában a második helyen végzett. Dr. Hidasi Zoltán harmadik lett a férfi egyéni +50 kategóriában. Dr. Zsembery Ákos nyerte a férfi +55 versenyszámot elhódítva ezzel egy évre a dr. Glied Imre vándorserleget. Dr. Zelles Tibor ugyanezen versenyszámban a nyolc közé jutott és csak a legjobb négy közé kerülésért szenvedett vereséget. Dr. Herszényi László aranyérmes lett a férfi +60 kategóriában, míg ugyanitt dr. Pethes Ákos bronzérmet szerzett. Dr. Böröcz István második lett a férfi +65 mezőnyben. A férfi páros +55 kategóriában a dr. Herszényi László / dr. Zsembery Ákos páros ezüstérmet szerzett, míg a férfi párosok +70 mezőnyében dr. Szendrői Miklós (dr. Birtha Gábor oldalán) szintén a második helyet szerezte meg. Dr. Zsembery Ákos (dr. Beck Katalin oldalán) a vegyes párosok nyílt kategóriájában aranyérmet szerzett. Závoti Olivér megnyerte a Medikus férfi egyéni nyílt csoportot.

A részletes eredmények itt megtekinthetők: https://thesportadmin.com/results/?competition=orvostenisz&id=137

Gratulálunk versenyzőinknek és reméljük, hogy 2024 júniusának utolsó hétvégéjén (28-30.) még többen részt fognak venni a Pécsen megrendezésre kerülő 39. Országos Orvos teniszbajnokságon!