Mozgalmasan telt az elmúlt hónap a Semmelweis Egyetem küzdősportoló hallgatóinak, szép sikereket értünk el BEFS Universitas Földharc Bajnokságon, illetve a MEFOB birkózó bajnokságon.

2023.március.23-án került megrendezésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Földharc Bajnokság. A Semmelweis Egyetem Sport Klub Küzdősport Szakosztályának 4 lelkes Jiu-jitsu harcosa vett részt a megmérettetésen: Szabó Benedek, Tóth Krisztián, Hanzik Donát és Sipka Norbert. Donát 60 kg-ban aranyérmet szerzett, Norbert a rendkívül sűrű mezőnyben harcolva ezüstérmes lett. A közel 20 hallgatóból álló csapat ebben a szemeszterben már a Budapest Honvéd Birkózó Termében edz, Veres Szilárd IV. éves ÁOK hallgató vezetésével és készülnek az őszi bajnokságra.

2023.április.02-án a magyar birkózás fellegvára, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a minden idők legsikeresebb MEFOB birkózó bajnokságának. Az igen rangos versenyen 16 egyetem 165 hallgatója vett részt, közülük 58 „amatőr” birkózó lépett szőnyegre. A hivatalos birkózó versenyen kötöttfogásban Jász Márton ezüstérmet szerzett, Budai-Kovács Marcell és Deák Zoltán hallgatóink első helyen végeztek. A női kategóriában Fábián Anna első helyen végzett, míg szabadfogásban Jász Marci bronzérmet szerzett, Deák Zoltán 2. lett, Budai-Kovács Marcell ebben a fogásnemben is bajnokként végzett. Minden eddiginél komolyabb mezőny gyűlt össze, így különösen büszkék vagyunk mind a négy hallgatóra!

Az amatőr kategóriában négy hallgató indult: Pál Péter, Vass Róbert, Cseh András és Osváth Bálint, akik 2022.szeptembere óta tagjai a SESK Küzdősport Szakosztályának. Az amatőr kategória erősségét jelzi, hogy olyan nevek indultak, mint Ungvári Zoltán TEK-világbajnok cselgáncsozó, több komoly küzdősport múlttal rendelkező versenyző mellett. Hallgatóink mindegyike aratott győzelmet, Pál Péter a 70 Kg kategóriában bronzérmes lett. Cseh András a negyeddöntőben a kategória bajnoka ellen szoros mérkőzést vívott, amikor bokasérülést szenvedett, így a verseny számára véget ért. Sajnos bokatörése lett, már otthonában lábadozik, ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a felkészítést Pohorilyák Istvánnak és Nunajev Jusupnak, a BHSE Birkózó szakosztály edzőinek, illetve Dr. Mensch Károlynak, az Orális Diagnosztikai Tanszék adjunktusának, aki maga is birkózó.

A rendezvényen részt vett Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének Elnöke, több egyetem rektora, rektorhelyettese. Egyetemünket Prof. Bánhidy Ferenc Rektorhelyettes Úr, az SESK Küzdősport Tanszék Igazgatója képviselte. Előremutató egyeztetések zajlottak az egyetemi sport jövőjét illetően is. Gratulálunk a harcosainknak!

Galéria

6kép