AZ EGYETEM KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁINAK ONLINE NYÍLT NAPJA
2024. január 19. 9:00

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.  A programot Zoomon keresztül tartjuk, melynek a linkjét az esemény előtt e-mailben küldjük meg az érdeklődőknek. Az online jelentkezés során lehetőség van előzetesen saját kérdéseket is beküldeni.

REGISZTRÁLOK

PROGRAM
09:00 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának megnyitóján dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05

Legyél Te is Bókay-s diák! – bemutatkozik a Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézménye
Röviden bemutatjuk iskolánkat, majd ezt követően ismertetjük a szakképzés jelenlegi helyzetét és az iskolánkban folyó ágazati képzéseket. A Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézménye várja azon érdeklődőket, tanulni vágyókat, akik elkötelezettek embertársaik segítésében, ápolásában. Iskolánk olyan magas színvonalú képzést nyújt, amellyel a munkaerőpiacon bárhol el tudnak helyezkedni, szakmailag megállják helyüket. 

09:20 Kérdések és válaszok 
Interaktív beszélgetés a Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézményének igazgatójával és egy diákunkkal
09:35 Legyél Te is Raoulos diák! – bemutatkozik a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézménye
Bemutatkozik az ország legnagyobb, humán szakmákat képző intézménye, amely modern oktatási környezetben, magasan képzett oktatókkal várja az egészségügyi, szociális és pedagógiai szakmák iránt érdeklődőket. Nyolcadikosoknak, érettségi előtt állóknak és azoknak, akik egészségügyi, szociális vagy pedagógiai tanulmányokat szeretnének folytatni munka mellett bemutatjuk a technikumi (egészségügy, szociális, oktatás), és a szakképző iskolai (alapápolási munkatárs) képzéseket, a jelentkezés feltételeit, az iskola szolgáltatásait, az oktatási-nevelési elveinket, a munkaerőpiaci és továbbtanulási lehetőségeket.
09:50 Kérdések és válaszok 
Interaktív beszélgetés a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézményének igazgatójával és igazgatóhelyetteseivel
10:05 Legyél te is Semmelweises diák! – bemutatkozik a Semmelweis Egyetem Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézménye
Szeretnéd megtudni, hogy miért is legyél Semmelweises? Miért legyél ápoló, vagy klinikai laboratóriumi szakasszisztens? A Semmelweis Ignác iskola rövid bemutatása után a pályaorientációt segítendő áttekintjük a középiskolák típusait és az iskola által indítani kívánt ágazatokat, szakmákat és szakmairányokat. Programunk általános tájékoztató gyereknek, szülőnek egyaránt. Várunk téged! Legyél te is semmelweises! 
10:20 Kérdések és válaszok
Interaktív beszélgetés az Semmelweis Egyetem Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézményének igazgatójával és igazgatóhelyetteseivel
10:30 „Irány a Kanizsai” – bemutatkozik a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye (Salgótarján)
Ha szeretnél segítő szakmában elhelyezkedni és segíteni mások életén, betegségein, hétköznapi hős lenni esetleg a jövő generációi nevelésének részese lenni, a gyermekek fejlődésében segítő szerepet betölteni vagy szívesen közreműködsz gondozásban, nevelésben, fejlesztésben és jól értesz a gyerekek nyelvén, elhivatottságot érzel az idős emberek mindennapjainak megkönnyítésére, fejlesztésére megtaláltad a számodra megfelelő középiskolát. 
10:45 Kérdések és válaszok
Interaktív beszélgetés az Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményének igazgatójával.