Hallgatói és oktatói fórumokon személyesen kérdezhetnek vagy előzetesen írásban is elküldhetik a kérdéseiket azok a diákok, akik a Semmelweis Egyetem szakképző iskolái és egyetemi képzései iránt érdeklődve a leggyorsabban regisztrálnak az intézmény január 15-16-i online nyílt napjára.  A legfontosabb információkról azonban senki nem marad le, hiszen a rendezvényt bárki élőben követheti az esemény honlapján.

A Semmelweis Egyetem szakképző iskolái mellett a karok, a tudományos diákkör és a tehetséggondozó program is bemutatkozik a virtuális térben, a januári összegyetemi Semmelweis Online Nyílt Napon. Az érdeklődők a rendezvény weboldalán nemcsak a több mint száz eseményből álló részletes programot tekinthetik át, hanem regisztrálhatnak is az őket érdeklő karok vagy szakközépiskolák előadásaira, fórumaira. A  leggyorsabbak az élő Zoom-előadásokba interaktívan is bekapcsolódhatnak, vagyis első kézből kaphatnak válaszokat az egyetem oktatóitól és hallgatóitól, legyen szó akár a kollégiumi elhelyezésről, az ösztöndíjakról, a legfontosabb tantárgyakról vagy éppen a kutatómunkáról.  

Fórumokkal, interaktív bejelentkezésekkel, fogadóórákkal, bemutatkozó videókkal, az egyetem rejtett zugaiba bepillantást nyújtó „tárlatvezetésekkel” (pl. boncterem) készül a Semmelweis Egyetem hat kara – az Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi, Gyógyszerésztudományi, Egészségtudományi, Egészségügyi Közszolgálati és a Pető András Kar – mellett, a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program, a Tudományos Diákköri Tanács és a középfokú egészségügyi szakképző intézmények is. Az Egészségtudományi Kar gazdag programkínálata betekintést enged többek között a mentőtiszt, szülésznő, védőnő, ápoló, népegészségügyi ellenőr, gyógytornász vagy éppen a dietetika szakirány, valamint az érdekes specializációk és szakirányú továbbképzések oktatási programjába. Emellett az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy Magyarországon csak a Semmelweis Egyetem indít hang-beszéd és nyelésterapeuta képzést, mely igazi hiányszakma. Az Egészségügyi Közszolgálati Kar előadásaiból pedig kiderül: mit is jelent pontosan az eHealth és a digitális egészségügy vagy, hogy milyen informatikai rendszereket használnak az egészségügyben. 

A részletes program és a regisztrációs felület ITT érhető el.

BŐVEBBEN A ZOOM HASZNÁLATÁRÓL

MEGHÍVÁS ELFOGADÁSA

1. A regisztrációkor megadott email-re küldjük meg az egyes előadások Zoom link-jét.

2. A linkre kattintva automatikusan elindul a csatlakozás, de legelső esetben egy segédprogram letöltésére, és telepítésére is szükség lehet. Érdemes letölteni a Zoom szoftvert a számítógépünkre, mert könnyebben lehet használni, mint a böngészős változatot.

3. Ezt követően meg kell adni a jogosultságokat a Zoom rendszer számára (kamera, mikrofon) és ezután máris csatlakozik az értekezlethez a meghívott személy. 

Galéria

10kép

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem