Csúcskategóriájú, mesterséges intelligenciával felszerelt MR készülékkel vizsgálják mostantól a betegeket az ország legnagyobb kardiológiai központjában, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján.

A páciensek jelenleginél szélesebb körénél használható Siemens MAGNETOM Aera MR készülék mellett speciális lélegeztetőgép és monitorrendszer is rendelkezésre áll a klinikán, így altatásban lévő, vagy újraélesztésen átesett betegek, továbbá csecsemők, illetve fogyatékkal élők vizsgálatát is el tudják végezni az intézményben. Az asztal teherbírása 250 kg, így ezután alig lesz olyan beteg, aki a testsúlya miatt nem vizsgálható a klinikán. A betegek komfortérzetét a berendezés nagyobb mérete és egy kiegészítő audiovizuális rendszer is javítja.

A most vásárolt készüléknél mesterséges intelligencia segíti a vizsgálatok tervezését, a legmodernebb technika felgyorsítja az adatgyűjtést, emiatt a mérések és az egész vizsgálati idő rövidül és lehetővé válik olyan ritmuszavaros betegek vizsgálata is, akiknél erre eddig nem volt lehetőség.

Egyedülálló módon heti 7 műszakban, jellemzően hétköznap, de szükség esetén hétvégén és ünnepnapokon is zajlanak szív MR vizsgálatok a Semmelweis Egyetem klinikáján, ahová az ország minden területéről érkeznek páciensek. Így évente átlagosan 1500-2000 szív MR vizsgálat és további 1500 egyéb, pl. koponya, mellkas, has, vagy gerinc MR vizsgálat történik a klinikán, ahol mostantól szinte minden típusú pacemakerrel rendelkező betegek szív, illetve egyéb régiós MR vizsgálata is megoldható.

Helyszín: Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Gaál József út 9-11., III. emeleti előadóterem)
Időpont: 2019. június 19. (szerda), 10:00

Az eseményen beszédet mond:
Prof. Dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora
Oroszné Vincze Rita, a Siemens Healthcare Kft. ügyvezető igazgatója

Kérjük, részvételi szándékukat június 18-án 12 óráig a hirek@semmelweis-univ.hu címen jelezzék. További információt ugyanezen a címen kérhetnek.