Fulladnak, szívrohamot vagy sokkot kapnak a Semmelweis Egyetem legmodernebb technológiával felszerelt, élethű, beszélő szimulációs bábui. Magyarországon elsőként a fővárosi orvosegyetemen vezetik be az általános orvosképzés mindennapi gyakorlatába a szimulációs órákat.

A közel 300 millió forintból felszerelt úgynevezett Szkill- és Szimulációs labor felnőtt és gyermek magashűségű gyakorlóbábui igazi tüneteket produkálnak, így az orvostanhallgatóknak módjuk lesz a valódihoz nagyon hasonló helyzetben, például újraéleszteni, csontba fúrni, katéterezni vagy akár intubálni. A bábuk életjeleit a laborhoz kapcsolódó vezérlőhelységből irányítják az oktatók. A gyakorlatot videóra veszik, majd utólag kielemzik.

Minderről forgatási, fotózási lehetőséget biztosít a Semmelweis Egyetem, az érdeklődő újságírók maguk is megtapasztalhatják a mellkaskompresszió élményét, felnőtt és gyermek gyakorlóbábukon gyakorolhatják az újraélesztést, illetve interjút készíthetnek dr. Gál Jánossal, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettesével, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatójával.

Cím: Semmelweis Egyetem, Budapest IX. kerület Ernő utca 7.
Időpont: 2013. január 31. (csütörtök), délelőtt 10.30 és 11.30 óra között,
Sajtóinformáció: Kovács Eszter 20/663-2206 vagy Szuchy Zsuzsa 20/663-2054

A „Semmelweis Skill Centrum” – infrastruktúrafejlesztés a gyakorlati képzés színvonalának emelése érdekében elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg (KMOP-4.2.1/B-10-2011-0010).

Közlemény letöltése