A Doktori Iskola hallgatóinak és témavezetőinek lehetősége van coaching szolgáltatást igénybe venni a rendelkezésre álló kapacitás erejéig.

coaching a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának hallgatói számára ingyenes.

A szolgáltatás – személyesen egyeztetett feltételek mellett – a témavezetők, egyetemi munkatársak, illetve más doktori iskolák hallgatói és témavezetői előtt is nyitva áll.

Érdeklődés, időpontfoglalás:
Kertész Ágnes, KMMCS titkárságvezető
tel: +36-30-016-4358 (munkaidőben)
email: kertesz.agnes@semmelweis.hu

Mi a coaching?

Egy különleges beszélgetés(sorozat) közted és egy coach között, melynek célja, hogy segítsen megvalósítani az álmaidat, felszabadítsa a benned rejlő lehetőségeket, kimozdítson az elakadásaidból. A coaching elősegíti a személyes és szakmai fejlődésedet, tanulásodat, növeli az önismeretedet és hatékonyságodat és ezáltal hasznos változásokat katalizálhat az életedben. A coaching támogatást nyújt abban, hogy megbirkózz a nehézségekkel, helyesen állítsd fel, és el is érd a céljaidat. Hogy mélyebben kapcsolódj önmagadhoz, megtaláld és bejárd a saját utadat, és azzá válj, aki valóban te vagy.

Kivel fogok ott találkozni?

Dr. Bozó Tamás coachcsal. Tamás Doktori Iskolánkban szerezte meg a PhD-fokozatát, és jelenleg a Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet adjunktusa. Emellett 2020 óta coachol, 2022 márciusa óta nyújt coaching szolgáltatást a Doktori Iskola Kutatásmenedzsment Munkacsoportjában.

Hogyan zajlik ez?

Négyszemközt beszélgetsz egy coachcsal, alkalmanként 60 percben. A témát te hozod, a coach meghallgat, kérdéseket tesz fel, biztonságos teret teremt számodra és arra bátorít, hogy túllépj azon, amit már úgyis tudsz és érzel, és új felismerésekre, új lehetőségekre találj. Ehhez neked is oda kell tenned magad. A coaching egy kölcsönös nyitottságot kívánó énmunka-folyamat, amiben együtt dolgoztok a coachcsal a céljaid elérése érdekében. A coach és te egyenrangú partnerek vagytok. A coach bizalmasan kezeli mindazt, amit elmondasz, és a teljes jelenlétével támogat abban, hogy az az ember hozzon jó döntéseket az életedről, és vállaljon érte felelősséget, aki annak a legjobb szakértője: te magad.

Mikor és hol lehet részt venni?

A coaching alkalmakra előre egyeztetett időpontokban, a KMMCS irodájában (Selye János Kollégium, 1085 Budapest, Üllői út 22., 1. emelet) kerül sor. Lehetőség van online coachingra is. Ebben az esetben stabil internetkapcsolatra, megfelelő informatikai eszközre és zavartalan környezetre lesz szükséged.

Mire NE számíts?

A coaching nem baráti csevegés és nem szakmai, kommunikációs vagy pszichológiai tanácsadás. Nem is mentálhigiénés, lelkigondozói vagy pszichoterápiás beszélgetés. A coachnak nem kompetenciája mentális betegségek vagy pszichés traumák feltárása és kezelése. A coaching kevéssé foglalkozik a múlt, illetve a múltbéli problémák elmélyült analízisével. Elsősorban a kívánatos jövőt, a megoldást, eredményeket hozó, vágyott működésmódot helyezi fókuszba. A coach nem oldja meg a problémáidat helyetted, és nem veszi át tőled a döntések és tettek felelősségét. Viszont segít abban, hogy megtaláld a saját és legjobban testhez álló megoldásaidat, és elköteleződj mellettük.

Jelentkezem:
tel.: +36-30-016-4358 (munkaidőben)
email: kertesz.agnes@semmelweis.hu