Helyszín: Egészségtudományi Kar, Budapest Vas utca 17.

Dátum: 2022.10.01.

{ "name":"100 éves a dietetikus-képzés", "description":"

„100 éves a dietetikus-képzés” című jubileumi konferencia
Időpont:
2022. október 1. (szombat) 9 óra
Helyszín:
SE Egészségtudományi Kar
(1088 Budapest, Vas u. 17.)
Szél Éva terem

A konferencia fővédnökei:
Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár
Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár

8.00-9.00 Regisztráció
9.00-9.35 Megnyitó – köszöntők
Bednárikné Dr. Dörnyei Gabriella a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi
Kar dékánja
Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár (ITM)
Annemieke van Ginkel-Res az EFAD tiszteletbeli elnöke
Szűcs Zsuzsanna az MDOSZ elnöke

9.35-10.45 Képavatás, megemlékezés
Dr. Rigó János és dr. Soós Aladár szakalapítók festményeinek avatásról készült film levetítése
A családokkal beszélget dr. Tátrai-Németh Katalin

10.45-11.00 Kávészünet

11.00-12.15 A képzés 100 éve képekben: a képzés korszakainak bemutatása hallgatói csoportok és oktatók által készített kisfilmek bemutatásával
Dr. Madarász Gyuláné megemlékezése Langfelder Sándorné, az Állami Diétásnővérképző Iskola igazgatójának munkásságáról

12.15-13.15 Ebédszünet

13.15-13.45 Bemutatkoznak a képzőintézmények
Veresné dr. Bálint Márta – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
Dr. Figler Mária – Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
Zsanda Emília – Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar

13.45-15.00 Hallgatói tudományos előadások

1. Papp Hanga (SE ETK): Gluténmentes keksz fejlesztése lencselisztből
2. Garai Dorián, Zsanda Emília (DE): Alternatív fehérjével dúsított és
hagyományos kenyér organoleptikus és tápanyagtartalom szerinti vizsgálata
3. Pintér Márton (PTE EK): Élelmiszerekben gyakran használt tartósítószerek
génexpressziós vizsgálata apoptosisban szerepet játszó géneken in vitro
4. Bartos Krisztina, Dr. Tátrai-Németh Katalin (SE ETK): A magyarországi és a
németországi közétkeztetés összehasonlítása a fenntarthatóság környezeti
aspektusában
5. Dakó Eszter, Dr. Papp Veronika, Dakó Sarolta, Szekeres-Fáki Eszter, Dr.
Juhász Márk, Dr. Pálfi Erzsébet (SE Doktori Iskola): Coeliakiás betegek
életminőségének vizsgálata

15.00 Konferencia zárás

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni erre a linkre kattintva lehet 

Egészségtudományi Kar", "startDate":"2022-10-01", "endDate":"2022-10-01", "startTime":"09:00", "endTime":"15:00", "location":"Budapest, Vas utca 17.", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"100 éves a dietetikus-képzés", "label":"Naptárba"}

„100 éves a dietetikus-képzés” című jubileumi konferencia
Időpont:
2022. október 1. (szombat) 9 óra
Helyszín:
SE Egészségtudományi Kar
(1088 Budapest, Vas u. 17.)
Szél Éva terem

A konferencia fővédnökei:
Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár
Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár

8.00-9.00 Regisztráció
9.00-9.35 Megnyitó – köszöntők
Bednárikné Dr. Dörnyei Gabriella a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi
Kar dékánja
Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár (ITM)
Annemieke van Ginkel-Res az EFAD tiszteletbeli elnöke
Szűcs Zsuzsanna az MDOSZ elnöke

9.35-10.45 Képavatás, megemlékezés
Dr. Rigó János és dr. Soós Aladár szakalapítók festményeinek avatásról készült film levetítése
A családokkal beszélget dr. Tátrai-Németh Katalin

10.45-11.00 Kávészünet

11.00-12.15 A képzés 100 éve képekben: a képzés korszakainak bemutatása hallgatói csoportok és oktatók által készített kisfilmek bemutatásával
Dr. Madarász Gyuláné megemlékezése Langfelder Sándorné, az Állami Diétásnővérképző Iskola igazgatójának munkásságáról

12.15-13.15 Ebédszünet

13.15-13.45 Bemutatkoznak a képzőintézmények
Veresné dr. Bálint Márta – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
Dr. Figler Mária – Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
Zsanda Emília – Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar

13.45-15.00 Hallgatói tudományos előadások

1. Papp Hanga (SE ETK): Gluténmentes keksz fejlesztése lencselisztből
2. Garai Dorián, Zsanda Emília (DE): Alternatív fehérjével dúsított és
hagyományos kenyér organoleptikus és tápanyagtartalom szerinti vizsgálata
3. Pintér Márton (PTE EK): Élelmiszerekben gyakran használt tartósítószerek
génexpressziós vizsgálata apoptosisban szerepet játszó géneken in vitro
4. Bartos Krisztina, Dr. Tátrai-Németh Katalin (SE ETK): A magyarországi és a
németországi közétkeztetés összehasonlítása a fenntarthatóság környezeti
aspektusában
5. Dakó Eszter, Dr. Papp Veronika, Dakó Sarolta, Szekeres-Fáki Eszter, Dr.
Juhász Márk, Dr. Pálfi Erzsébet (SE Doktori Iskola): Coeliakiás betegek
életminőségének vizsgálata

15.00 Konferencia zárás

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni erre a linkre kattintva lehet 

Vissza az Eseménynaptárba