A Semmelweis Egyetem Pető András Kar Gyakorló Óvoda akadálymentes játszóterének kialakítására gyűjtötte az idei évben az 1 százalékos felajánlásokat a Semmelweis Egyetem Alapítvány, mely idén ismét növelni tudta az előző évhez képest az ebből fakadó bevételeit. A számára felajánlott több mint 17,8 millió forint értékű támogatással a mintegy 30 ezer civil szervezet közül a 99. legtöbbet gyűjtő szervezet lett. Köszönjük!

A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából származó bevételek folyamatosan növekedést mutatnak évek óta, köszönhetően a kialakult stabil és bővülő támogatói bázisnak, illetve a társadalmilag fontos gyűjtési céloknak. Az idei évben befolyt adományokat a Semmelweis Egyetem Pető András Kar (ismertebb nevén Pető Intézet) óvodája játszóterének teljes megújítására fordítjuk majd, ahol a mozgáskorlátozott és az ép gyermekek együttnevelése folyik. Célunk az, hogy támogatóink segítségével olyan integrált játszóteret alakíthassunk ki, ahol a játszótéri eszközök egyformán alkalmasak a mozgáskorlátozott és egészséges mozgású gyermekek együttes használatára, mert a játék, a gyermekkor legteljesebb megélése minden gyermeknek jár.

Míg 2022-ben 7 780 967 forint, 2023-ban 15 801 983 forint, az idei évben 17 895 342 forint értékű adó 1 százalék felajánlás érkezett, amivel a Semmelweis Egyetem Alapítvány bekerült az első száz legtöbb 1 százalékos felajánlásban részesülő civil szervezet közé. Kapcsolódóan az egyetem számára további 2,1 millió forintot ajánlottak fel ebben az évben, ami 300 000 forinttal több mint az előző évi eredmény.

Az elmúlt két év hagyományait követve, a felajánlási hajlandóság fokozása érdekében ebben az évben is nyereményjátékot hirdettünk a felajánlók között (szállodai partnereink támogatásával), így ebben az évben 8 darab nagyértékű páros pihenést ajánlhattunk fel négycsillagos szállodákban. A szerencsés nyertesek listáját a sorsolást követően hamarosan nyilvánosságra hozzuk.

Ezúton is nagyon köszönjünk támogatóinknak, hogy a Semmelweis Egyetem Alapítvány munkáját és célkitűzéseit fontosnak tartva a jó cél mellé álltak!

Vona Zsófia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.