A Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján megrendezett ünnepségen a Földvári-díjat idén dr. Lukács Andrea bőrgyógyász és allergo-immunológus, a klinika tanársegéde vehette át.

2024. augusztus 27-én a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján a Dr. Földvári Ferenc Alapítvány kuratóriuma, az alapítvány korábbi díjazottjai, a klinika munkatársai dr. Földvári Ferenc professzor emlékére ünnepséget tartottak.

Az 1981-től 1993-ig, majd 2005-től ismételten – és jelenleg is – folyamatosan működő alapítvány célja a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán dolgozó, az alapítvány követelményeinek megfelelő fiatal klinikai szakorvosok díjazása. A díjat a klinika tanszékvezetője és a kuratórium döntése alapján évente, a névadó születésnapjára emlékezve adják át.

Galéria

3kép

Az ünnepség során az alapítvány képviselője méltatta dr. Földvári Ferenc professzor munkásságát, ismertette a díj megítélésének szempontjait. Az alapítvány díját 2024-ben dr. Lukács Andrea egyetemi tanársegéd, bőrgyógyász és allergo-immunológus vehette át.

Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika
Fotó: Urr Ákos, klinikai fotós

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.