Immár második alkalommal mérhették össze sakktudásukat a Semmelweis Egyetem Sport Klub sakkszakosztályának tagjai, valamint az egyetem hallgatói, munkatársai és az Alumni tagjai a Semmelweis Szalonban. A többfordulós versenyen két kategóriában hirdettek eredményt, valamint idén első alkalommal adták át a Csaba László emlékérmet is, melyet az év legnagyobb fejlődést mutató szakosztályi tagja kaphat meg, edzői ajánlás alapján.

A megmérettetésen Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, a sakkszakosztály vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Terbe Zsuzsanna szakedzőt, valamint Kántor Katalin versenybírót, megköszönve egész éves munkájukat. Emlékeztetett arra, hogy a kezdő csoport oktatását Csaba László, a Semmelweis Egyetem néhai információbiztonsági felelőse a szakosztály megalakulásának első pillanatától szívügyének tekintette. Emlékére az idei évtől a legnagyobb fejlődést felmutató sakkszakosztályi tag megkaphatja a róla elnevezett emlékérmet.

Ezt követően Terbe Zsuzsanna, a magyar női sakkválogatott tagja, szakosztályi edző köszöntötte a kupa résztvevőit, ismertetve a szabályokat, a verseny lebonyolításának részleteit, majd kezdetét vette a házibajnokság, ahol a résztvevők két kategóriában, rapid rendszerben mérhették össze tudásukat.

Galéria

11kép

A Semmelweis Egyetem Sport Klub második házi sakkversenyét férfi kategóriában Fábián-Lakos Csaba, a Létesítményfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság munkatársa nyerte, az ezüstérmet dr. Restár László, a bronzérmet Répási Dávid alumni tagok vehettek át. Női kategóriában a dobogó legfelső fokára dr. Horváth Ágnes Gyöngyi, a Gyermekgyógyászati Klinika gyermekpszichiáter főorvosa állhatott, az ezüstérmet Molnár Alexandra, a Szolgáltatási Igazgatóság munkatársa, a bronzérmet dr. Oláh Judit vehette át. Szakedzői ajánlás alapján a „Csaba László emlékérmet” Nóbik Mátyás, a Semmelweis Egyetem hallgatója kaphatta meg.

A sakkversenyen indultak végső eredményei ide kattintva tekinthetők meg.

Vona Zsófia
Fotó: Zellei Boglárka – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.