A Semmelweis Egyetem csapata hetedik helyezést ért el az Evezős Európa-bajnokság társrendezvényén, a Gránit Bank Egyetemek Regattáján. A szegedi, Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ április 25. és 28. között adott otthont az Evezős Európa-bajnokságnak. Az esemény 34 ország több mint 600 sportolójának részvételével zajlott le, akik 32 versenyszámban mérték össze erejüket.

A világban sok országban nagy tradíciója van az egyetemi evezésnek, így Magyarország is ebbe csatlakozott be a most először megrendezett Egyetemi Regattával. A versenyen kiváló eredmények születtek, a legnagyobb öröm mégis az, hogy a fiatal magyar hallgatók közül ennyien érdeklődnek az evezőssport iránt és az ország egyetemei közül nyolc intézmény is ki tudta állítani a részvételhez szükséges nyolcfős csapatot.

A nyolc hazai egyetem összecsapásakor pazar hangulat uralkodott a lelátón, ahol a hazai közönség hangosan biztatta a hallgatókat. Az első helyen a Budapesti Műszaki Egyetem csapata végzett, a második helyet a Széchenyi István Egyetem versenyzői szerezték meg, harmadikként pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói értek célba. 

A Semmelweis Egyetem hetedik helyezést ért el, de érdemes hangsúlyozni, hogy egyedül a mi csapatunkban érvényesült a nemek közötti egyenlőség, hiszen a kötelező „legalább két női evezőst egységenként” előírást felülírva, mi négy fiú és négy lány evezőssel szálltunk harcba. A csapat tagjai: Alliquander Anna, Wiegandt Márton, Sztoján Beatrix, Benda Orsolya, Lévai Csenge, Nagy Gergely, Molnár Balázs, Varga Koppány Márk, kormányos: Ficsor Noémi.

További helyezettek: Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem.

Fotó és forrás: Testnevelési és Sportközpont

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.