Adófelajánlásokból újítanák meg a Semmelweis Egyetem Pető András Kar óvodájának játszóterét annak érdekében, hogy a mozgássérült és egészséges mozgású gyerekek együtt játszhassanak.

A játék, a gyermekkor legteljesebb megélése minden gyermeknek jár – e gondolat jegyében döntött úgy a Semmelweis Egyetem Alapítvány, hogy 2024-ben a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásokból befolyó összegből a Pető András Kar óvodájának játszótér felújítási programját támogatja. „A célunk a játszótér teljes körű megújításával, és a befogadó játszótérré alakítással az, hogy a játszótéri eszközök egyformán alkalmasak legyenek a mozgáskorlátozott, vagy bármilyen sérüléssel élő és az egészséges mozgású gyermekek számára” – mondja Antoni Gáborné óvodavezető az egyetem központi alapítványának 1%-os felajánlásra buzdító filmjében. A közös játék során mindkét csoport szemlélete formálódik, a sérült gyerekek pedig megtapasztalhatják, milyen a kortársaik között lenni. Felemelő, hogy a gyermekem akadály nélkül tud használni egy játszóteret – fogalmazott dr. Balogh Emese, érintett szülő. 

A beérkező felajánlásokból tervezik nemcsak az új, speciális, sérültek számára is használható játszótéri játékok beszerzését és felállítását, illetve a talaj biztonságos gumi (rekortán) borítását, hanem – a környezettudatos nevelés jegyében – az óvodakert és a mozgássérült gyermekek által is hozzáférhető magaságyások kialakítását is.

Ezzel megboldogíthatjátok valakinek a napját, hónapját, évét, vagy akár az egész életét, és egy jó célra fordíthatjátok az adó egy százalékát!

– mondja az egyetem kampányfilmjében Szekeres Palkó.

További ösztönzést jelenthet az adakozáshoz az, hogy a Semmelweis Egyetem Alapítvány nyereményjátékot is szervez az 1%-ról rendelkezők között. A felajánlással és a nyereményjátékkal kapcsolatos részletes tudnivalókról az alapítvány honlapján olvashat. 

Kiss Melinda Katalin

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.