Makk Ádám, a Pető András Kar Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény vezetője a Pető András Kar (PAK) kerekesszékes vívóklubjának létrehozásáért vehette át a Magyar Olimpiai Bizottság életmű fair play-díját. Idén 56. alkalommal adták át az elismeréseket a Városligeti Műjégpályán megrendezett gálaesten.

Az ünnepség keretében Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár gratulált a magyar fair play mozgalomnak, egyúttal kiemelte, hogy a magyar díjazottak sok területet képviselnek, valódi közösséget alkotnak.

Gyulay Zsolt MOB-elnök köszöntőjében megemlítette, hogy a sportban sok mindent megtanulnak a versenyzők, így az együttműködést és a toleranciát is. „A sport megtanít tisztességesen küzdeni. Fontos érték a fair play szellemisége, és fontos, hogy ezt hirdessük” – mondta az olimpiai bajnok kajakos, aki felidézte, hogy mennyire büszkék voltak, amikor a legendás kenus sporttársuk, Wichmann Tamás nemzetközi fair play-díjat kapott, mert önzetlenül segítette ellenfele, Matija Ljubek felkészítését.

Az első hazai fair play-díjakat 56 évvel ezelőtt, 1967-ben adta át a Magyar Újságíró Szövetség és az Országos Sporthivatal által létrehozott fair play bizottság, az egykori díjazottak Zsolt István labdarúgó játékvezető, Berendi Pál labdarúgó és Marincsák László ifjúsági atléta voltak.

Makk Ádám, az Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény vezetője a Pető Sulivívásért, azaz a PAK kerekesszékes vívóklubjának létrehozásáért részesült életmű fair play-díjban. Rajta kívül idén Pfeffer Anna kajakos, kajak-kenu szakedző vehette át ezt az elismerést. 

Forrás: MTI
Fotók: Róth Tamás (MOB Fair Play Bizottság)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.