Ötödik alkalommal adott jótékonysági koncertet Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara november 4-én a Zeneakadémián. Giuseppe Verdi Requiem című nagyszabású művét tűzte műsorára a zenekar, amely első alkalommal egészült ki a Semmelweis Egyetem Kórusával. A koncert teljes bevételét, közel két és félmillió forintot a Tábitha Háznak, az ország egyetlen működő gyermekhospice ellátást végző intézményének ajánlották fel.

Az idei koncert az ország egyetlen dedikált palliatív ellátást nyújtó gyermekhospice házát, a Tábitha Ház lakóit, szüleiket és az ott dolgozókat támogatja. Az intézmény küldetése, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek és családjaik számára méltó, szeretetteljes, biztonságos ellátást biztosítson – mondta el ünnepi köszöntőjében Feketéné dr. Szabó Éva.

A Semmelweis Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese hangsúlyozta, az intézményben, amellyel az egyetem nemrégiben oktatási, továbbképzési és betegellátást is érintő együttműködési megállapodást kötött, többségében az egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának betegeit látják el, dr. Benyó Gábor, az egyetem docensének vezetésével.

A Semmelweis Egyetem számára mindig is fontos volt, hogy ne csak szakmájukat kiválóan művelő orvosokat és egészségügyi szakembereket képezzen és alkalmazzon, hanem ismerje fel és karolja fel a sokoldalú tehetségeket, például azon hallgatókat, szakembereket, Semmelweis Polgárokat, akiket ezen az estén a közönség hallhat”

– hangsúlyozta a rektorhelyettes.

Az esemény hatalmas összefogás, három kórus és egy zenekar együttműködésének eredményeképpen valósulhatott meg – emelte ki. Hozzátette: a Medikus Zenekar mellett köszönet illeti a Semmelweis Egyetem Kórusát, továbbá Veszprém Város Vegyeskarát, az ipolybalogi Szent Korona Kórus tagjait, és a kórusok vezetőit, dr. Matos Lászlót, Erdélyi Ágnest és Molnár Ottót is, amiért időt és energiát nem kímélve a kezdeményezés mellé álltak. Ugyanígy tett az este ötletadója és megvalósítója, a Medikus Zenekar művészeti vezetője, karmestere is.

Dubóczky Gergely elmondta, az előadás nagy sikert aratott, már előzetesen minden jegy elkelt a koncertre, melynek egyik különlegessége, hogy most először adott közös hangversenyt a Medikus Zenekar és a 2022-ben alakult Semmelweis Egyetem Kórusa. Veszprém Város Vegyeskarával, és az ipolybalogi Szent Korona Kórussal együtt ezen az estén mintegy 180-an léptek fel a Zeneakadémia színpadán. 

A jótékonysági koncert jegyeiből befolyó közel két és félmillió forintot a Tábitha Ház javára ajánlják fel, egy olyan családi közösségi tér létrehozásához, amely a szaksegítség mellett, az otthoni körülményekhez leginkább hasonló, meghitt családi összejövetelekre is alkalmas helyiség kialakítását teszi lehetővé.

Tasnádi Róbert
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.