Idén a Budavári Lovarda épületében tartották meg a hagyományos Végzős Bált a Semmelweis Egyetem frissen diplomázott orvosai, ahol az intézmény és a karok vezetői is jelen voltak. A német nyelvű orvosképzésen részt vevők a diplomaátadó napján mondtak köszönetet oktatóiknak egy zenés, vacsorával egybekötött rendezvényen.  

Az idei évben végzett magyar nyelvű orvostanhallgatók és kísérőik, összesen mintegy 350 fő gyűlt össze a budai Vár díszes épületében június 29-én, hogy a hagyományoknak megfelelően együtt ünnepeljenek a Végzős Bálon. Dr. Hegedűs Tamás, a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatóságának igazgatója elmondta, a végzett hallgatók egy ültetett vacsorás rendezvényen vehettek részt, ahol az egyetem rektora, rektorhelyettesei és a karok dékánjai is megjelentek díszvendégként.

Dr. Merkely Béla rektor úgy fogalmazott: ez az az évfolyam, amelyik már egyértelműen a gyakorlatorientált oktatást szorgalmazó kurrikulumreform győztesének vallhatja magát. Kiemelte, a hallgatók talán mindenki másnál hosszabban és intenzívebben vettek részt a COVID-járvány elleni küzdelem feladataiban, külön elismerésre méltó, hogy mindezt önkéntes módon, tanulmányaik és egyéb elfoglaltságaik mellett vállalták – tette hozzá.

Kívánom, hogy legyenek olyan büszkék diplomájukra, és természetesen önmagukra, mint amilyen büszkék mi vagyunk Önökre! Kívánom, hogy pályafutásuk és életük későbbi szakaszában is merítsenek erőt abból, amit a Semmelweis Egyetem falain belül véghez vittek. Őrizzék meg szorgalmukat, emberségüket és alázatukat, az itt szerzett értékeket és ismereteket pedig gyarapítsák tovább!”

– köszöntötte a végzett orvosdoktorokat a rektor.

A rendezvényen jótékonysági tombolát rendeztek, melynek bevételét, több mint 300 ezer forintot, a Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utcai részlegének javára ajánlották fel.

Az eseményhez a zenét a jórészt a Semmelweisen végzett orvosokból, fogorvosokból álló Medicolor Zenekar szolgáltatta, a vacsora után pedig Dj Party-val folytatódott a Végzős Bál.

Dr. Hegedűs Tamás Alumni igazgató elmondta, a német nyelvű végzős hallgatók a Mariott Hotelben tartottak egy vacsorával egybekötött zenés eseményt a diplomaátadó napján, június 26-án, amelyen így a külföldről, főként Németországból ide látogató szülők, hozzátartozók is részt tudtak venni. A végzősök köszönetet mondtak a meghívott vezető oktatóiknak, egy-egy kis ajándékkal és személyhez szóló üzenettel fejezték ki hálájukat az elmúlt évek közös munkájáért. A német nyelvű Végzős Bál alkalmából a rektor köszöntötte a képzést sikeresen teljesítő hallgatókat, dr. Alpár Alán nemzetközi képzésekért felelős rektorhelyettes pedig felidézte, hogy pontosan 40 éve indult el a Semmelweisen a német nyelvű orvosképzés.

Tasnádi Róbert
Fotó: Barta Bálint, Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.