Gyerekek zsibongásától volt hangos a Zágrábi utcai Sporttelep június 3-án, és mintegy 250 Semmelweis Polgár vett részt a Testnevelési és Sportközpont által szervezett idei Semmelweis Családi és Sportnapon.

Az egyetem Családbarát Programja nagy hangsúlyt helyez a sportolás és az egészséges életmód népszerűsítésére: a Medical Fitness életmódváltó program, az ingyenes délutáni edzések, a különböző sportlétesítményekbe biztosított kedvezmények segítik a munkatársakat a jó közérzet elérésében, aktív életmód kialakításában – hangzott el az idei Semmelweis Semmelweis Családi és Sportnapon.

Ez a nap nem csak a sportról, a testi jóllétünkről, hanem a közösségről is szól. A mentális jóllétünk egyik alapköve a közösséghez tartozás érzése. Bíztatok mindenkit, hogy az együtt sportolás során ismerkedjetek, hiszen az ilyen rendezvények a pozitív munkahelyi légkört és gördülékeny együttműködést is megalapozzák”

– emelte ki megnyitóbeszédében Adonicsné Püski Kata, a Családbarát Egyetem Központ igazgatója.

„Az volt a cél, hogy a család minden tagja jól érezze magát a kicsiktől a nagyokig és mindenki megtalálhassa a számára megfelelő programot, miközben a munkatársak is letehetik a hétköznapok gondjait” – fogalmazott Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója. Majd bemutatta a programokat, és helyszíneket, és előrevetítette az élményekkel teli, eseménydús napot, amire a szervezők készültek.

Már a délelőtti kutyás bemutatóra is sokan kíváncsiak voltak. A Tükörmódszer Bemutató Csoport színvonalas előadás keretében demonstrálta a kutyaiskola technikáját, majd a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek a kutyusokkal.

A sportprogramot közös bemelegítéssel kezdték a résztvevők. A kompetitív gyerekek és felnőttek összemérhették tudásukat a váltó- és futóversenyeken, foci és kézilabda ügyességi mérkőzésen, darts, asztalitenisz és ergométer bajnokságokon. A kevésbé versengő érdeklődők is megtalálták a számukra testhezálló programokat: lehetőségük volt mobilizáló gyógytornán nyújtani az izmaikat, de akár a zumba, salsa vagy néptánc alaplépéseit is elsajátíthatták.

A kisebbeket a Napköziotthonos Óvoda munkatársai kötötték le kézműveskedéssel, de sok gyermek játszott a legó várban, az ugrálóvárban és a csillámtetkóra, arcfestésre pályázók sora sem nagyon apadt el a nap folyamán. A legkisebbek számára játékokkal és pihenősarokkal készült a Családbarát Egyetem Központ.

A Szakrendelő Intézet munkatársai az ülőmunka ártalmai ellen kifejlesztett legújabb programjukat mutatták be az érdeklődőknek, akiknek helyben lehetőségük volt időpontot foglalni egy spinal mouse-zal végzett, a gerinc állapotát felmérő vizsgálatra. Az elgémberedett, masszázsra vágyó felnőtteket az intézet szakemberei egész nap fogadták.

Az Egészségfejlesztési Központ sátrában Inbody gép segítségével testösszetétel mérésen vehettek részt a Semmelweis Polgárok és az egészséges életmód jegyében a központ munkatársai a vércukorszintjükről és a vérnyomásukról is azonnali visszajelzést adtak a vizsgálaton résztvevők számára.

 

A nap végén a versenygyőzteseket ajándékkal és éremmel jutalmazták a szervezők. A Családbarát Egyetem Központ, az Egészségfejlesztési Központ és a Semmelweis Shop felajánlásával a legaktívabb gyermekek között különleges semmelweises nyereményeket sorsoltak ki.

A mosolygó arcok és a visszajelzések alapján élménydús és felhőtlen Semmelweis Családi és Sportnapot tölthettek együtt az érdeklődők. A szervezők reményei szerint jövőre mind a tízezer munkatárs és családjuk csatlakozik az eseményhez.

Családbarát Egyetem Központ

Fotó: Varga Zétény Benedek – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.