Jó hangulatú versengéssel telt a Semmelweis Sport Klub sakkszakosztálya által szervezett első házi sakkbajnokság a Semmelweis Szalonban. A Semmelweis Polgárok a hétfordulós versenyen két kategóriában mérhették össze tudásukat rapid játszmákban.

Elsőként Sármási Péter sakkedző, a verseny bírója köszöntötte a kupa résztvevőit, ismertetve a szabályokat, valaminta a verseny lebonyolításának tudnivalóit. A Semmelweis Egyetem Sport Klub alelnökeként Várszegi Kornélia üdvözölte a versenyzőket és a kezdeményezést. Mint kiemelte, a házibajnokságot hagyományteremtő céllal rendezték meg, melyet reményei szerint több hasonló kezdeményezés követ majd. A Testnevelési és Sportközpont igazgatója kiemelte azt is, hogy bár versenyről van szó, a fő cél az, hogy a Semmelweis Polgárok jól érezzék magukat, megtapasztalhassák az egyetem közösségéhez való tartozás örömét.

Galéria

5kép

Összetettben a Semmelweis Egyetem Sport Klub első házi sakkversenyét Dr. Sirokmány Gábor, az Élettani Intézet egyetemi docense nyerte, második helyezett Pallag Gergely, a Biokémiai Tanszék PhD hallgatója lett, míg a dobogó harmadik fokára Érseki Tamara, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója állhatott.

A sakkversenyen indultak végső eredményei ide kattintva tekinthetők meg.

Szöveg és kép: Vona Zsófia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.