A Semmelweis Egyetem Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központja 2023. május 4-5. között rendezi meg az egyetem első Nemzetközi Oktatásfejlesztési Konferenciáját „Az orvos- és egészségtudományi képzés trendjei és kihívásai” címmel az Elméleti Orvostudományi Központban, de online is követhető lesz a rendezvény. A neves hazai és nemzetközi előadókat felvonultató esemény a Semmelweis Egyetem nemzetközi orvosképzésének 40. évfordulója alkalmából megvalósuló jubileumi programsorozat egyik kiemelt rendezvénye. Az angol nyelvű konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A konferencia célja, hogy alkalmat adjon az orvos- és egészségtudományi képzést érintő oktatásmódszertani, oktatástechnológiai újdonságok bemutatására, az oktatásfejlesztési tapasztalatok nemzetközi cseréjére, valamint ösztönözze és elősegítse a felsőoktatási szektor szereplői közötti kapcsolatépítést – tájékoztatta honlapunkat dr. Kiss Levente, a Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ igazgatója. Elmondta, az eseményen poszterek formájában is lehetőség nyílik az innovatív megoldások és oktatási jógyakorlatok közzétételére. A kétnapos hibrid konferencia dr. Alpár Alán nemzetközi képzésekért felelős rektorhelyettes előadásával indul a nemzetközi orvosképzés 40 évéről. A rendezvényen mintegy 20 előadás hangzik el, a többi között például a szingapúri orvosi kar dékánhelyettese tart prezentációt a hallgatói sikeresség támogatásának fontosságáról, dr. Hankó Balázs felsőoktatási államtitkár a felsőoktatás fejlesztési terveiről, de szó lesz még az aktuális technológiai trendekről, az oktatók képzésének rendszerszintű beépítéséről az egyetemi működésbe, illetve az oktatók és hallgatók értékelésének szempontrendszereiről is.

A konferencia alatt számos, az oktatástechnológia és oktatásfejlesztés területén tevékenykedő vállalat is bemutatja termékeit és szolgáltatásait.

A rendezvényre várják az egészségügyi oktatásban részt vevő oktatókat és oktatásfejlesztéssel foglalkozó szakembereket, a konferencia nyitott a Semmelweis Egyetemen kívülről érkező vendégek számára is – hangsúlyozta az igazgató. Dr. Kiss Levente úgy véli, a konferencia tapasztalatai hozzájárulhatnak az egyetemen most induló kurrikulumfejlesztési programhoz is, ezért minden, oktatásfejlesztésben érintett kolléga számára különösen jó lehetőségnek tartja a konferencián történő részvételt. 

A Nemzetközi Oktatásfejlesztési Konferencia az RRF-2.1.2-21-2022-00010 A gyakorlati orvosképzés fejlesztése a Semmelweis Egyetemen című projekt keretében kerül megrendezésre.

 Az ingyenes, angol nyelvű konferenciára erre a linkre kattintva lehet regisztrálni

Bódi Bernadett
Fotó, borítókép(illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.