A Semmelweis Egyetem március 15-i ünnepségén díjazták a legjobb hallgatói teljesítményeket.

A Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány minden évben pályázatot hirdetnek orvos-, és fogorvostan-hallgatóknak az anatómia, valamint a fogorvostudomány elméleti tárgyköréből írandó tudományos dolgozat, illetve az Anatómiai Múzeum részére az oktatást elősegítő preparátumok készítésére. Idén a kilenctagú pontozó szakmai bizottság és a kuratórium egyhangú döntése alapján, a Mihálkovics Alapítvány két megosztott harmadik díjat ítélt meg a pályázóknak. Az okleveleket dr. Fehér Erzsébet professor emerita, a Mihálkovics Alapítvány kuratóriumának titkára adta át.

Idén az első díjat Amir Shadi, a Fogorvostudományi Kar, III. évfolyamos hallgatója kapta „Topographie von Mediastinum posterius unter besonderer Berücksichtigung der Äste des Nervus vagus sowie Truncus sympathicus” ccímű munkájáért.

A második díjat Katona Viktoria, ÁOK IV. évfolyamos hallgató vehette át „A bal tüdő szegmentális anatómiája” című munkájáért.

A zsűri döntése szerint megosztott harmadik helyezést és díjat ért Ádám Noémi (Általános Orvostudományi Kar, IV. évfolyam) „A craniális régió csontok által rejtett képletei”, illetve Póczos Mátyás (Általános Orvostudományi Kar, II. évfolyam) „A fej-nyak régió középső és mély rétegeinek topográfiai viszonyai, különös tekintettel a legfontosabb ér- és idegképletekre” című munkája.

A nyertesek felkészítő tanárai voltak: Dr. Patonay Lajos, Dr. Ruttkay Tamás, Dr. Baksa Gábor, és Dr. Fábián Bálint.

Kiss Melinda Katalin

Fotó: Barta Bálint, Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.