A 2023. április 28-30. között megrendezendő Nemzetközi Alumni Találkozó a Semmelweis International 40 programsorozat egyik kiemelt eseménye lesz.

A Semmelweis Egyetem a 2022/2023-as tanévben ünnepli a nemzetközi orvosképzés elindulásának 40. évfordulóját. A Semmelweis International 40 ünnepségsorozatban kiemelt szerepet kapnak az egyetem volt hallgatói, az egyetem nemzetközi alumnihálózatának tagjai. A programsorozat következő évi kiemelt eseménye a Semmelweis Nemzetközi Alumni Találkozó (Semmelweis International Reunion), amelyet az Alumni Igazgatóság rendez 2023. április 28-30. között.

A Semmelweis Egyetem végzett hallgatóinak, alumni közösségének kimagasló szakmai tevékenysége szerte a világon elismert, munkájukkal és az itt megszerzett tudásukkal az orvos- és egészségtudományok előrehaladását is támogatják. Életútjuk során a Semmelweis Egyetem fontos nagykövetei, akikre büszkén tekint az alma mater. Mindig szívesen látjuk őket, hiszen olyan, mintha hazatérnének hozzánk

 – fogalmazott dr. Hegedüs Tamás, az Alumni Igazgatóság igazgatója.

A találkozóra az intézmény sok szeretettel várja vissza a nemzetközi alumni tagjait, mindazokat, akik az elmúlt több mint négy évtized nemzetközi képzésében a Semmelweis Egyetemen tanultak, illetve szereztek oklevelet. Szervezésekor néhány szakmai témájú előadás mellett főleg arra fókuszáltunk, hogy az alumni tagok személyesen találkozhassanak, kötetlenül beszélgethessenek és megismerhessék egymást. Emellett az esemény betekintést enged az intézmény fejlődésébe, múltjának és jelenének találkozásába, illetve bemutatja a Semmelweis Egyetem polgárainak stratégiai jövőképét is. A programok között szerepelnek szakmai műhelyek, kerekasztal-beszélgetések és előadások is. A rendezvényre több száz érdeklődőt várunk szerte a világból, a résztvevőket a tudomány mellett kulturális programok és egyéb szórakozási lehetőségek várják – tette hozzá az igazgató.

A Nemzetközi Alumni Találkozóra a regisztráció folyamatosan zajlik. A regisztráció és  a részletes program elérhető a Alumni Igazgatóság weboldalán:
https://semmelweis.hu/alumni/en/international-alumni-meeting/

Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága
Fotó: Barta Bálint, Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.