A hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Semmelweis Egyetem gólyatáborát Tatán. Az augusztus 16-21. közötti hatnapos esemény célja, hogy a frissen felvett hallgatók megismerjék egymást, felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak és sok izgalmas programot éljenek át, mielőtt elkezdenék a rájuk váró egyetemi éveket. Az alábbi cikk a “Hallgatói szemmel” rovatunk keretében készült. 

A tábori hangulatért és a szervezésért ezúttal is az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) közösen felelt. Az első napon az instruktorok várták hatalmas lelkesedéssel a résztvevőket a “Gödörben”, ahol a gólyák egymást és instruktoraikat megismerve vethették bele magukat a gólyatábor forgatagába különböző játékokkal és hangulatos programokkal.

A helyszínre jutást idén is egy Semmelweis-különvonat biztosította. A tábor első napirendi pontja a megnyitó volt, majd minden betű további programokkal szórakoztatta gólyáit. Az este közeledtével az instruktorok egy musicalt mutattak be: ennek alapja egy híres sláger volt, melynek szövegét magyarosították és az egyetemi hétköznapokra jellemző jelenetekkel tarkították. Minden évben színvonalas előadással készülnek a szervezők, ez most sem alakult másképp. “Nagyon klassz volt. Igazán ötletesen mutattak be egy-egy életképet” – mondta el a program után egy gólya. Az este elmaradhatatlan része volt a tűzijáték és az avatás. Utóbbi keretében válnak a gólyák az egyetem vérbeli hallgatóivá, majd természetesen az ünnepélyes tanévnyitó alkalmával hivatalosan is Semmelweis Polgárokká lépnek elő.  

A második nap a fórumról szólt. Beszédet tartott egyetemünk rektora, dr. Merkely Béla, illetve számos egyetemi vezető megtisztelte az eseményt jelenlétével, a kari vezetők pedig be is mutatták a karokat és köszöntötték a résztvevőket. Ezután a gólyák megismerkedhettek az egyetemen működő öntevékeny csoportokkal, az IÖCS és a HÖK mellett jelen volt a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete is.

A harmadik nap sportos tematika mentén alakult. A reggelt ennek megfelelően az bemelegítéssel kezdték a gólyák, melyet az instruktorok tartottak. Ezután következtek a különböző sportágak: a gólyák a különböző állomásokon egymással mérhették össze ügyességüket és tudásukat. A foci, a röplabda, és a floorball mellett lehetőség volt olyan csapatsportok kipróbálására is, mint a partizán, sorversenyek, vagy a “bomba”. “A sportnap volt a kedvencem, nagyon tetszett a foci, illetve az első állomás, a kötélhúzás” – nyilatkozta egyik gólyánk. A délután folyamán ismét az egyes betűk instruktorai szerveztek játékokat és különböző programokat, amelyekkel biztosították a folyamatos pörgést és fergeteges hangulatot a friss hallgatóknak. Az estet a méltán híres vurstli zárta. 

A negyedik nap meghozta a lehűlést a gólyák számára, ekkor ugyanis a közeli strandra látogattak ki a táborozók, ahol kötetlen program keretein belül tudtak hűsölni az augusztusi kánikulában. Sajnos az időjárás is épp ezen a napon döntött a lehűlés mellett, ám szerencsére az eső csak az utolsó órában eredt meg, így a strandolást nem veszélyeztette. “A strandolás egy nagyon király program volt!” – nyilatkozta az egyik résztvevő.

Galéria

7kép

Az ötödik nap célja, hogy az egyetem egyes karjai minél inkább megismerhessék egymást, így a különböző betűk, más-más karok betűivel alkottak csapatokat, és együtt végezték el feladatokat, közösen vettek részt az eseményeken. Az utolsó napról lévén szó, az estét a “Thank you” zárta, melynek keretein belül a tábor szervezőit, a betűinstruktrokat és a gebineket tapssal jutalmazták, így köszönve meg kemény és fáradtságos munkájukat, amely nélkül nem jöhetett volna létre a tábor. Ezután kezdődött az esemény legnagyobb bulija, mely nem ért véget az estével, hisz másnap a hazautazás előtt a gólyák még egyszer eltáncolták a tábori táncukat. Végül elköszöntek Tatától, és elindultak Budapestre, ám csomagjaik mellett akkor már rengeteg élményt és első Semmelweises emlékeiket is magukkal vitték.

Reméljük, hogy számukra is pontosan akkora élmény volt a tábor, mint amekkora energiát fektettek bele a szervezők, mind a HÖK, mind az IÖCS részéről. Gólyáinknak további sok élményt és sikeres tanévet kívánunk az egyetemen! A HÖK tagjai az érdekeik képviselete mellett a továbbiakban is aktívan részt vesznek a különböző programok szervezésében, hogy egyetemi éveik alatt minél több emlékkel gazdagodjanak.

 

Havasi Márk, HÖK Média Bizottság
Fotó: Lipták Zoltán, Ruha Midián
A videót a Kommunikációs Igazgatóság készítette.
 
A cikk a Hallgatói szemmel rovatunk keretében készült.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.