Az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vívóbajnokságról (MEFOB) egy ezüst-, és két bronzérmet hoztak haza a Semmelweis Egyetem hallgatói. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Vívó Szövetség közös szervezésében megrendezett versenyen 17 felsőoktatási intézmény több mint 100 hallgatója állt pástra a Ludovika Arénában.

A 2022. június 11-12-e között zajló versenyekben a Semmelweis Egyetem nyolc hallgatója vett részt, a bajnokságra összegyűlt számtalan korosztályos válogatottat és komoly versenyzői múlttal rendelkező vívót felvonultató mezőnyben. A megmérettetés a férfi tőr és női kard egyéni versenyszámokkal kezdődött, ezt követően a női tőrözők és férfi kardozók, majd a csapatok léptek pástra.  A női tőr küzdelmei meg is hozták az első érmet a Semmelweis Egyetemnek, Hanzl Lilla állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ugyancsak egyéni bronzérmet szerzett ezen a versenynapon a férfi kardozók között induló Urbán Tamás, aki Nagy Kristóffal és Máté Ádámmal kiegészülve ezüstérmet nyert férfi kard csapatban. A Semmelweis Egyetem sikeresen zárta tehát a bajnokság első napját, hiszen az intézmény minden versenyszámban szerzett érmet, ahol elindult egy vagy több hallgatója.

Az egyetemi versenyzők összesített eredményei:
Női tőr egyéni: Hanzl Lilla 3. helyezett
Női párbajtőr egyéni: Kis Ágnes 9. helyezett
Férfi párbajtőr egyéni: Stubnya Márton 12., Liptay Ádám 14., Berta Botond 37. helyezett
Férfi párbajtőr csapat: Berta Botond, Liptay Ádám és Stubnya Márton 5. helyezett
Férfi kard egyéni: Urbán Tamás 3., Nagy Kristóf 4., Máté Ádám 10. helyezett
Férfi kard csapat: Máté Ádám, Nagy Kristóf és Urbán Tamás 2. helyezett

A második versenynapon a párbajtőrözők bizonyíthattak. Habár ezen a napon újabb egyetemi érem nem született, sok szép asszót vívtak a párbajtőrözők, és a rendkívül nagyszámú és kiegyenlített férfi mezőnyben az egyetemi párbajtőr csapat végül az ötödik helyet szerezte meg.

Az összesített pontversenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem érte el a legtöbb pontot, így ők vihették haza a bajnokság legdíszesebb trófeáját.

Hiller Balázs
Fotó: Szilágyi Dénes – Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.