Ünnepi és szakmai könyvekkel, valamint egyetemi kiadványokkal és tankönyvekkel bővült a Pető András Kar (PAK) illyefalvai képzési központjának könyvtára a Semmelweis Egyetem jóvoltából. A köteteket ünnepélyes keretek között Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes adta át.

A Semmelweis Egyetem saját kiadványaival, valamint ünnepi és szakmai köteteivel és tankönyveivel bővült a PAK illyefalvai képzési központjának könyvtára. A 10 kiadvány 35 példányát Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes adta át, aki dr. Merkely Béla rektor üdvözletét is tolmácsolta a könyvtár, valamint a Keresztyén Ifjúsági Diakónia (KIDA) Képző- és Konferenciaközpont munkatársai számára, amely a PAK-kal együttműködve vesz részt a kihelyezett képzés megvalósításában.

A KIDA központ vezetője, Kató Ibolya a könyvállomány bővítését megköszönve elmondta: az online világban biztosított elérhetőségen túl nagy öröm a hallgatók számára, hogy nyomtatott formában is elérhető számukra a legújabb és nap mint nap használt szakirodalom.

A Pető András Kar konduktor BA kihelyezett képzése 6. éve működik a romániai Illyefalván a KIDA Képző-és Konferenciaközponttal együttműködésben. A magyar kormány által biztosított finanszírozási feltételekkel a képzés célja, hogy a határon túli magyarlakta területeken konduktor végzettségű szakemberek biztosítsák a jövőben a központi idegrendszer sérülése következtében dominánsan mozgásproblémával küzdő gyermekek és felnőttek folyamatos konduktív pedagógiai fejlesztését a jelenlegi intervallum ellátás mellett. A képzés elméleti és gyakorlati órái az illyefalvai képzési központban zajlanak a PAK oktatói és konduktorai vezetésével három hetes, tömbösített képzési rendszerben. A képzőközpontban kialakítottak egy hallgatók tanulását segítő könyvtárat is.

Az első végzettek 2021-ben vehették át diplomájukat Budapesten a Semmelweis Egyetem diplomaátadó ünnepségén dr. Merkely Béla rektortól és dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea dékántól. A következő tanévre is meghirdették a konduktor BA kihelyezett képzést, amelyre érettségivel rendelkező fiatalok jelentkezését várják augusztus 10-ig.

fotó és forrás: Pető András Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.