Egy kreditpont jár a hallgatóknak a Transplant Today rendezvényen való online részvételért – egyebek mellett erről döntött februári ülésén a Szenátus. A testület elfogadta az egyetem egészére kiterjedő hatáskörrel rendelkező állandó bizottságok munkájáról szóló beszámolót is.

Megszavazta a Szenátus a testület a 2022. I. félévi munkatervét. Döntöttek a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) felvételi szabályzatra vonatkozó részének módosításáról, amelyet a mentálhigiéné továbbképzési szak felvételi eljárásának változása tett szükségessé. Ennek értelmében – tekintettel a többszörös túljelentkezésre – egy előzetes írásbeli és annak kiértékelése előzi majd meg a szóbeli szakaszt.

A Szenátus döntése értelmében a március 25-i Transplant Today nevű rendezvényen való online részvétel egy kreditpontot ér a hallgatók számára, akik szabadon választható tárgyként vehetik fel a programot. Az esemény nyelve angol, így valamennyi aktív hallgató számára elérhető a lehetőség. (A rendezvényről szóló cikkünk ide kattintva olvasható.)

Elfogadták a Szenátus által létrehozott, az egyetem egészére kiterjedő hatáskörrel rendelkező állandó bizottságok munkájáról szóló beszámolót, amely 10 testület előző éves tevékenységéről adott tájékoztatást. A bizottságok fele egyedi kérelmekkel, elsősorban hallgatói ügyekkel kapcsolatos hatásköröket gyakorol, míg a további öt bizottság különböző szakmai, tudományos, kutatási vagy szervezetfejlesztési tevékenységhez kapcsolódik.

A Szenátus véleményezett aktuális vezetői és oktatói-kutatói pályázatok is.

Dobozi Pálma

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.