Az Allee bevásárlóközpont évek óta támogatja a Pető András Kar (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskoláját. Idén karácsonyi körhintát állítottak fel a bevásárlóközpont földszinti átriumában, amely mellett egy adománygyűjtő perselyt helyeztek el. Az ebbe befolyt összeget az alapítvány a Pető András Gyakorló Általános Iskolára fordítja majd, amelyet kültéri sporteszközökkel szerelnek fel.

Karácsonyi körhintát állítottak fel az Allee bevásárlóközpont földszinti átriumában a 10 év alatti gyerekek számára, amely december 1. és 24. között délelőtt 10 órától este 19 óráig működik. A körhinta jelképes, 200 forintos áron vehetőigénybe, de a látogatók egy általuk meghatározott összeget is elhelyezhetnek az adománygyűjtő perselyben. A befolyt összeggel a bevásárlóközpont a PAK-hoz tartozó Pető András Konduktív Gyakorló Általános Iskola alapítványát, a Pető Intézet Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítványt támogatják, akik kültéri sporteszközök vásárlására fordítják a támogatást.

Galéria

4kép

Az Allee évek óta támogatja az alapítvány működését különböző élményprogramok és adománygyűjtések szervezésével, az évek során több millió forintot gyűjtöttek össze. A körhinta december 1-i megnyitóján részt vett Liptákné Papp Judit, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskola és Kollégium Intézményegység-vezetője, valamint Makk Ádám Balázs, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma (SE PA EKPMI) igazgatója is, aki elmondta: a bevásárlóközpont előző kezdeményezésben egy hatalmas játszóteret kaptak a gyerekek. Külön köszönetet mondott az Alleenak és a XI. kerületi lakosoknak, akik adományokkal támogatják az alapítványt.

Szabó Ádám
Fotó: Hilbert Péter

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.