A Semmelweis Egyetem két hallgatója, Kotmayer Lili és Bátai Bence Pro Scientia Aranyérmet vehettek át november 24-én a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) lezárásaként rendezett kitüntetés átadó ünnepi ülésen. A rendezvényen Mestertanár Aranyérmet kapott dr. Szijártó Attila, a Tudományos Diákköri Tanácsa (TDT) elnöke, a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója, valamint dr. Radovits Tamás, a Tudományos Diákköri Tanácsa (TDT) alelnöke, a Kardiológiai Tanszék egyetemi tanára.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) ünnepi záróülését a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Dísztermében rendezték meg november 24-én, ahol Orvos- és Egészségtudományi Szekcióban Pro Scientia Aranyérmet vehetett át az Általános Orvostudományi Kar két hallgatója, Kotmayer Lili és Bátai Bence. A Pro Scientia és Pro Arte Aranyérmekre azok a hallgatók pályázhatnak, akik az OTDK-n tagozati első helyezést értek el.

Az OTDT 49 Mestertanár Aranyérmet is odaítélt azoknak az oktatóknak, akik munkája jelentősen hozzájárult a tudományos diákköri tevékenység és az abban részt vevő hallgatók sikeréhez. A kitüntetésre az intézmények jelölhetik azokat, akik hosszabb ideje segítik a fiatal kutatók munkáját. 2021-ben 90 Mestertanár jelölés érkezett 19 intézményből. A szakmai bizottságok által felterjesztett 64 jelöltből 49-en kapják meg 2021-ben az elismerést, köztük dr. Szijártó Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) elnöke, a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója, valamint dr. Radovits Tamás, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) alelnöke, a Kardiológiai Tanszék egyetemi tanára.

Az ünnepségen átadták a Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet, a Kommunikációs Díjat, a Máriás Antal Emlékérmet, valamint kiosztották az OTDT Ügyvezető Elnökségének a TDK-t támogató, kiemelkedő munkásságot elismerő kitüntetést, a mozgalom szimbólumát megjelenítő OTDT Arany Kitűzőket is.

Bódi Bernadett
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.