2021. november 15-étől a Semmelweis Egyetemen zárt térben kötelező az orrot és a szájat elfedő maszkot viselni. November 1. óta – az országosan bevezetett intézkedésekkel összhangban – látogatási tilalom van az egyetemen. A járvány megállítása érdekében dr. Merkely Béla rektor kifejezetten ajánlja a harmadik védőoltás felvételét mindenkinek, aki az előző vakcinát több mint négy hónapja kapta. Az egyetemi munkatársakat és a velük egy háztartásban élőket külön időpontfoglaló felület segíti, míg a lakosságot emelt kapacitással várja az egyetem az oltási akcióhéten.

A RKE/5/2021. (XI.12.) sz. rektori-kancellári-klinikai központ elnöki utasítás értelmében az egyetem területén biztosítani kell a járványügyi intézkedéseket, így 2021. november 15-től az intézmény területén lévő épületekbe való belépéstől kezdve zárt térben kötelező az orrot és szájat elfedő maszk használata a foglalkoztatottak, betegek és látogatók számára.

Az utasítás alól kivételt képeznek a betegek elhelyezésre szolgáló kórteremben fekvők, a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek.

A maszkviselés mellett az intézményben ajánlott az udvarias távolságtartás, valamint a gyakori kézmosás vagy kézfertőtlenítés és higiénés szabályok fokozott betartása.

A Semmelweis Egyetem betegellátó intézményeiben 2021. november 1-jétől az országosan bevezetett intézkedések következtében látogatási tilalom van érvényben. A klinikákon fekvő betegekről közvetlen hozzátartozóik munkanapokon 12.00 és 16.00 óra között kaphatnak információt a 06 1 459 1500-as telefonszámon. A vonal gyakran lehet foglalt a túlterheltség miatt, ezért a Semmelweis Egyetem arra kéri az érintetteteket, hogy betegenként, naponta csak egy hozzátartozó telefonáljon.

Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat, alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására.

A koronavírus-járvány megállítása érdekében dr. Merkely Béla rektor kifejezetten ajánlja a harmadik védőoltás felvételét mindenkinek, aki az előző oltást már több mint 4 hónapja kapta.

Az oltást a Semmelweis Egyetem minden munkatársa, valamint a velük egy háztartásban élő hozzátartozóik felvehetik az intézmény területén üzemelő három oltópont bármelyikén előzetes online időpontfoglalással. Az oltópontok, valamint az időpontfoglaló felületek elérhetősége belső hálózatból elérhető a Munkatársak felületen, ide kattintvaA lakosságot a november 22-28. között meghirdetett országos oltási akcióhét keretében a Semmelweis Egyetem négy oltópontja jelentősen megemelt kapacitással várja.

 

Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.