Immáron harmadik alkalommal várja az érdeklődőket a Semmelweis 250 jubileumi programsorozattal életre hívott Nyári Egyetem, amely ezúttal is változatos programokat ígér. Az előadásokon való részvétel a Semmelweis Egyetem hallgatói számára ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött.
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Változatos, elsősorban az egyetemi innovatív kutatások, a közélet és a sport témakörét körbejáró előadássorozattal hangolja az új tanévre a hallgatókat a szeptember 2-án és 3-án megrendezésre kerülő Nyári Egyetem. A többi között szó esik majd a tudománykommunikáció fontosságáról, a tehetséggondozás szerepéről, a Stipendium Hungaricum programról, valamint a nemrégiben lezajlott modellváltásról, valamint a napjainkban különösen aktuális poszt-COVID-szindrómáról is. A könnyedebb témák iránt érdeklődők is találhatnak maguknak programot: Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes hosszútávúszó és Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes vízilabdázó lesznek dr. Merkely Béla rektor vendégei, dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes pedig az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérekkel és a tokiói olimpiai játékok hőseivel, a Lőrincz testvérekkel fog beszélgetni.

„A rendezvény programsorának összeállításakor a cél az volt, hogy a résztvevő hallgatók extrakurrikuláris ismereteiket bővíthessék az előadások alatt” – fogalmazott dr. Hegedüs Tamás, az eseményt szervező Alumni Igazgatóság igazgatója. Hozzátette, az idei Nyári Egyetem fővédnökei dr. Merkely Béla rektor és dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes lesznek.

A Nyári Egyetem minden hallgató számára nyitott és ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció már elindult, a Neptun-rendszeren keresztül lehet jelentkezni a programokra. A részvétel kreditpontot is ér, a hallgatók QR-kód-beolvasással tudják igazolni jelenlétüket. A rendezvénynek az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) ad otthont. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Szent-Györgyi előadóteremben tartandó előadásokat az EOK épületének több előadótermében online közvetítéssel lehet majd követni.

Az esemény lezárásaként szeptember 3-án 21 órától az Instruktor Öntevékeny Csoport Hallgatói Záróestet szervez. A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal, vagy az EESZT applikációból letölthető oltási igazolással látogatható. A belépés a Semmelweis Egyetem polgárai számára díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Neptunos jelentkezéstől függetlenül erre a linkre kattintva, az űrlap kitöltésével lehet

Horváth Dóra
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.