A férfiak mezőnyében tizenkét csapat közül a Semmelweis Egyetem szerezte meg a második helyet a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Miskolci Egyetem közös szervezésében július 3-4-én megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) vízilabda versenyén.

A Miskolci Strandfürdő területén rendezett versenyre a női mezőnybe 4 felsőoktatási intézmény, a férfi versenyre pedig 12 felsőoktatási intézmény – köztük a Semmelweis Egyetem csapata – nevezett. A július 4-i férfi döntőben az egyetem a Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE), a 2019-es győztessel csapott össze. A BGE-nek sikerült megvédenie korábbi címét, a Semmelweis Egyetem így a dobogó második fokára állhatott fel, a bronzérmet pedig a Budapesti Corvinus Egyetem érdemelte ki.

Jó hangulatú, de küzdelmes hétvégét tudhat maga mögött a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klubja – fogalmazott Kopa Miklós csapatkapitány, hozzátéve: embert próbáló volt egy hétvége alatt négy meccset játszani a vizsgaidőszak és államvizsgák után, de a jól összeszokott közösségnek köszönhetően sikerrel vették az akadályokat.

A csoportküzdelmek során a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem vízilabdázói felett arattak győzelmet a Semmelweis Egyetem sportolói, az elődöntőben pedig a Szegedi Tudományegyetemet sikerült maguk mögé utasítaniuk. A csapatkapitány nagyon büszke az elért eredményre, de mint mondja, jövőre az aranyérmet célozzák meg.

Rendkívül fegyelmezetten, maximális koncentráció mellett tartotta a megbeszélt taktikát a csapat, az pedig különösen örömmel tölt el, hogy több élvonalbeli, első osztályú sportoló is volt az ellenfelek között, akikkel szemben helyt tudtunk állni

– összegezte a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klubjának edzője.

Karácsonyi Vazul felidézte, hogy az idei szezonban úgy került az élmezőnybe a csapat mind a Budapest Bajnokságon, mind az Országos Bajnokságon (OB2), hogy a játékosok – orvosok és orvostanhallgatók egyaránt – munka és tanulás mellett vették ki részüket a koronavírus elleni küzdelemből, emellett pedig még az edzésre is maradt erejük. Ez a remek eredmény nem sikerülhetett volna, ha a fiúk nem teszik bele a játékba szívüket-lelküket – emelte ki az edző, megköszönve Kalanovics Balázs másodedző és az egész csapat munkáját, nem utolsó sorban pedig dr. Merkely Béla rektor támogatását.

A Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Miskolci Egyetem által közösen rendezett esemény fővédnöke Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó, edző és dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség alelnöke volt.

A verseny díjkiosztó ünnepségén köszöntőbeszédében a rektor kifejtette: dicséretes, ha valaki az egyetemi tanulmányai mellett időt tud szakítani arra, hogy magas színvonalon sportoljon, ha pedig ezt csapatban teszi, az az életre készíti fel.

Hozzátette: azokból lesznek a legjobb szakemberek – például mérnökök, közgazdászok, orvosok, gyógyszerészek –, akik együtt képesek tenni az országért, a gazdaságért vagy éppen a betegekért, mindenki a saját területén.

Dávid Orsolya
Fotó: waterpolo.hu

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.