Az Általános Orvostudományi Kar két III. éves hallgatója vehette át az idei évben a Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány elismerését. 

A Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány minden évben pályázatot hirdet orvos-, és fogorvostan-hallgatóknak az anatómia, valamint a fogorvostudomány elméleti tárgyköréből írandó tudományos dolgozat, illetve az Anatómiai Múzeum részére az oktatást elősegítő preparátumok készítésére. A 2021-es évben a hattagú pontozó szakmai bizottság és a kuratórium egyhangú döntése alapján, a Mihálkovics Alapítvány két megosztott első díjat ítélt meg a pályázóknak, így első helyezett lett az Általános Orvostudományi Kar két III. évfolyamos hallgatója, Szőke Péter (munkájának címe: Az arteria sublingualis vérellátási területe, különös tekintettel annak mandibulát penetráló végágaira), valamint Molnár Karsa (munkájának címe: A mediastinum posterius, különös tekintettel a nervus vagus rostrendszerére).

Galéria

3kép

A díjazottak segítő tanárai dr. Patonay Lajos, dr. Ruttkay Tamás, dr. Baksa Gábor, dr. Bárány László és Székely Réka voltak. 

Forrás: Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet
Fotó: Dr. Altdorfer Károly

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.